GP

Horner: 'Max is onder de huid van Lewis gekropen'

20 mei 2021 22:14 Aangepast: 22 mei 2021 15:26

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft in de aanloop naar de Grote Prijs van Monaco (zondag) de tweestrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog maar eens aangewakkerd. Volgens de Oostenrijker is de zevenvoudige wereldkampioen bezig met psychologische spelletjes richting zijn Nederlandse rivaal. Dat kan waarschijnlijk maar één ding betekenen, aldus Horner: "Max is een beetje onder de huid van Lewis gekropen."

Hamilton, met 98 overwinningen en 100 poleposities de succesvolste Formule 1-coureur aller tijden, zei onlangs dat Verstappen momenteel rijdt als iemand die denkt dat hij nog veel te bewijzen heeft. "In tegenstelling tot mij", voegde de Britse klassementsleider van Mercedes er fijntjes aan toe. "Lewis houdt van al deze onzin", pareerde Horner. "Maar Max doet zijn eigen ding. Hij is zijn eigen man."

Hamilton heeft in de WK-stand een voorsprong van 14 punten op Verstappen, die tot dusver één GP-race won en drie keer als tweede eindigde. De twee coureurs liggen in elke race voortdurend met elkaar in de clinch. Horner geniet van de titanenduels. "En we zijn pas aan het begin van het WK. Hoe zal het zijn als het verschil aan het einde van het seizoen nog steeds zo klein is?"

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van