GP

Nieuwe kleuren voor Van Kalmthout in Indy 500

12 mei 2021 20:02 Aangepast: 12 mei 2021 20:23

De nummer 21 auto van Rinus van Kalmthout krijgt voor de Indianapolis 500 een nieuwe livery. Ed Carpenter Racing heeft voor de belangrijkste Indycar race van het jaar een nieuwe sponsordeal gesloten. Het team van de Nederlander slaat de handen ineen met Bitcoin, de cryptovaluta waarvan er 21 miljoen stuks in omloop zijn.

VeeKay is bijzonder enthousiast over het initiatief van Strike en Ed Carpenter Racing en noemt het een eer om als eerste IndyCar-coureur in een door Bitcoin gesponsorde wagen deel te nemen aan de belangrijkste race van het jaar. “Ik voel een band met Bitcoin – ik rijd in de wagen met startnummer 21 en van de Bitcoin zijn er 21 miljoen stuks in omloop. Bovendien is het jong, dynamisch en fris – zo hoop ik ook over te komen!”

Ed Carpenter Racing-teambaas en -naamgever Ed Carpenter ziet de samenwerking met Bitcoin als een logische stap in een veranderend financieel klimaat. "Dat dit project werkelijkheid wordt, is iets wat mij in het bijzonder kan bekoren", laat Carpenter vanuit de Verenigde Staten weten. Carpenter biedt zijn werknemers de optie aan om het salaris uit te laten betalen in Bitcoin, een unicum in de NTT IndyCar Series. Tevens is initiatiefnemer Strike een doneeractie gestart, waarbij de Bitcoin-gemeenschap geld op kan halen om de noodzakelijke activiteiten op en rond het circuit te bekostigen. De #21 Bitcoin Chevrolet van VeeKay is daarom uitgerust met een QR-code, waardoor iedereen zijn of haar deel kan bijdragen.

Voor Rinus van Kalmthout wordt het zijn tweede deelname aan de beroemde Indianapolis 500. Tijdens zijn eerste deelname, in 2020, kwalificeerde de Nederlander zich op een uitmuntende vierde positie. Het bleek de achtste keer in acht opeenvolgende jaren dat minstens één coureur van Ed Carpenter Racing zich bij de zogenaamde Fast Nine wist te scharen. VeeKay eindigde dankzij zijn prestatie in de recordboeken – nimmer in de lange geschiedenis van de Brickyard wist een tiener zich zo goed te kwalificeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van