GP

Red Bull-baas Horner: geweldige start was echte Verstappen-actie

09 mei 2021 20:36 Aangepast: 09 mei 2021 22:10

Teambaas Christian Horner van Red Bull moest erkennen dat Lewis Hamilton van Mercedes in de Grote Prijs van Spanje sneller was. De Britse wereldkampioen passeerde Max Verstappen aan het einde van de race en verwees de Limburger naar de tweede plek. "We konden het niet anders hebben gedaan. Lewis en Mercedes waren sneller dan wij en konden Max heel dicht volgen zonder hun banden te beschadigen."

Horner was wel vol lof over de "geweldige start" van Verstappen. "Max ging er helemaal voor bij de eerste bocht en greep de mogelijkheid om de leiding te pakken. Het was een echte Verstappen-actie. Hij positioneerde de wagen heel goed, remde later en maakte een wijde bocht om de leiding te pakken."

De langzame pitstop kwam volgens Horner doordat er miscommunicatie was en Verstappen een ronde eerder naar binnen kwam dan het team verwachtte. "Door snel te denken en snelle reacties vanuit de pitmuur en het team konden we het tijdverlies tot een minimum beperken."

Horner en Red Bull richten zich nu helemaal op Monaco. "En we blijven werken in de fabriek om nog meer uit de wagen te halen en dichter bij Mercedes te komen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore