GP

Directeur van Formule 1 hoopt op Amerikaanse autocoureurs

08 mei 2021 10:50 Aangepast: 08 mei 2021 13:51

De Formule 1 werkt samen met de teams om weer Amerikaanse autocoureurs in het wereldkampioenschap te krijgen. Dat heeft Formule 1-directeur Stefano Domenicali gezegd. "We kijken samen met de teams of het voor Amerikaanse coureurs op korte termijn mogelijk is onder de aandacht te komen van Formule 1-teams", zei Domenicali.

De Formule 1, eigendom van Liberty Media, ziet de Verenigde Staten als een belangrijke groeimarkt. Volgend jaar is er een tweede race in Miami, samen met de bestaande Grand Prix in Austin, Texas. "Ik weet dat er teams zijn die naar de goede coureurs kijken die, als ze er klaar voor zijn, een grote opsteker zouden zijn voor de Amerikaanse fans. De mensen willen deze jongens zien. Daarom hopen we dat we heel, heel snel Amerikaanse coureurs hebben die strijden tegen alle anderen in het Formule 1-kampioenschap."

Domenicali is ook wel realistisch. "Ik zie het ook niet heel snel gebeuren in de komende twee of drie jaar, maar misschien daarna." Alexander Rossi was in 2015 de laatste Amerikaan. Hij deed mee aan vijf races voor het inmiddels ter ziele gegane Marussia-team.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore