GP

Toyota wint in Spa, Racing Team Nederland snelste in LMP2 Pro-Am

02 mei 2021 15:56 Aangepast: 02 mei 2021 15:59

Het team van Toyota heeft geschiedenis geschreven op het circuit van Spa-Francorchamps. Tijdens het openingsweekend van het World Endurance Championship wisten de Japanners de overwinning op te eisen en daarmee is de eerste overwinning van een Hypercar een feit. Ook voor Racing Team Nederland was het een succesvol weekend. Het team bestaande uit Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert zegevierde in de LMP2 Pro-Am klasse.

De nummer 8 Toyota van Sebastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima kende een lastige race. Uiteindelijk bracht Buemi de geheel nieuwe Toyota GR010-Hybrid als eerste over de finish ondanks dat het trio zich moest terugvechten na twee straffen.

 

 

 

Winst voor Racing Team Nederland

In de LMP2 klasse behaalde het team van United Autosports de overwinning met Filipe Albuquerque, Phil Hanson en Fabio Scherer. De regerend kampioenen toonde hun suprematie door in alle trainingen en kwalificaties de snelste te zijn. In de LMP2 Pro-Am klasse was er succes voor Racing Team Nederland. Na een zware crash op woensdag herstelde het team zich uitstekend en finishte de race als zevende algemeen en beste in de eigen klasse.

“Mooi om het seizoen zo te beginnen”, aldus Giedo van der Garde. “Je moet in dit WK echt constant om elke meter vechten, want het is enorm competitief. Om dan de pole en de winst te pakken, is natuurlijk super. Frits en Job reden ook sterk, dus ik denk dat we allemaal tevreden mogen zijn met dit begin.” Ook teamgenoot Van Eerd was na afloop zeer tevreden. “Dit voelt heel goed. Vooraf hebben we de ambitie uitgesproken dat dit jaar de wereldtitel ons doel is, dus dan is dit resultaat de perfecte start. Ik had ook persoonlijk een goede race; de snelheid was goed en ik heb geen fouten gemaakt. Zeker na de crash tijdens de laatste testdag, geeft deze overwinning extra veel voldoening. Maar het jaar is nog lang, dus we genieten nu even van deze mooie overwinning, maar de focus ligt alweer op de volgende race.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van