GP

Max Verstappen hekelt grip levels in Portugal

01 mei 2021 18:50 Aangepast: 01 mei 2021 18:51

Waar Max Verstappen in Bahrein en Imola met een grote glimlach door het weekend ging, kan de Nederlander in Portugal allerminst genieten. Op vrijdag was het al geen feest omdat de asfaltlaag van het circuit Verstappen de nodige kopzorgen opleverde. Na afloop van de kwalificatie stond het gezicht van Verstappen helemaal op onweer na een teleurstellende derde plek.

Direct na afloop van de kwalificatie probeerde Max Verstappen zijn frustraties onder controle te krijgen. De Nederlander liep even weg uit de hectiek en probeerde samen met Perez achter de schermen een verklaring te vinden voor de wispelturigheid in grip levels. Toen de camera’s dichterbij kwamen liet Verstappen duidelijk merken dat hij daar niet van gediend was. Enkele minuten later stond hij, nog steeds licht geïrriteerd, de pers te woord.

“Als je naar rondetijden kijkt hadden we op pole kunnen staan. Maar ‘als’ is leuk, alleen je hebt er helemaal niets aan’ liet Verstappen zich uit. “De hele kwalificatie was lastig, omdat we worstelden met de grip. De lay-out van het circuit is geweldig, maar het is jammer dat er zo weinig grip is. Ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar ik heb dit weekend nog geen ronde kunnen genieten.”

Verstappen maakte zich in het tweede deel van de kwalificatie ernstig zorgen over de snelheid van de Mercedes-coureurs. “In kwalificatie twee dacht ik wat een gat is er ten opzichte van Mercedes. In het derde deel viel het uiteindelijk wel weer mee. Tijdens mijn eerste run had ik een momentje in bocht vier. Die bocht is vol gas, maar plotseling brak m'n auto uit. Ik had er vertrouwen in dat we nog zo’n goede ronde konden rijden, maar het zat niet mee in de laatste sector. Er reed een auto voor me in de laatste paar bochten en omdat er zo weinig grip op de baan is en het stevig waaide, heeft dat me tijd gekost. Het was een moeilijke sessie, maar het is wat het is.”

Over zijn kansen in de wedstrijd was Verstappen kort: “Als we de snelheid kunnen vinden gaan we vol in de aanval. Mochten we nog steeds problemen hebben dan is het een kwestie van maximaliseren en zoveel mogelijk punten pakken.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van