GP

Formule 1-team Red Bull haalt belangrijke pion weg bij Mercedes

23 april 2021 14:35 Aangepast: 24 april 2021 19:56

Formule 1-team Red Bull Racing heeft Ben Hodgkinson overgenomen van concurrent Mercedes. Hodgkinson gaat bij Red Bull, de renstal van Max Verstappen, aan de slag als technisch directeur en wordt eindverantwoordelijk voor de motoren van Red Bull.

Hodgkinson was een belangrijke factor achter de grote successen die Mercedes de afgelopen jaren vierde. De renstal is al jarenlang toonaangevend op het gebied van motoren en Red Bull had de voorbije jaren moeite om de coureurs van Mercedes op snelheid bij te blijven.

Volgens Red Bull moet Hodgkinson gaan werken aan "toekomstige krachtbronnen waarmee Red Bull kan strijden om wereldkampioenschappen". Red Bull maakt vanaf 2022 in eigen beheer gebruik van de motoren van Honda en wil zelf een krachtbron ontwikkelen voor na 2025, als de Formule 1 een nieuwe generatie duurzame hybride motoren introduceert.

De Japanse motorleverancier stopt na dit seizoen in de Formule 1, maar stelt zijn motoren en de technologische kennis nog drie jaar beschikbaar aan Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft speciaal voor het onderhoud en de ontwikkeling van de motoren een technische afdeling geopend op de fabriek in het Engelse Milton Keynes.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore