GP

Formule 1 in 2022 naar Miami

18 april 2021 12:54

De Formule 1 organisatie heeft een deal gesloten voor een tweede race in Amerika. In 2022 keert het circus terug naar Florida met een gloednieuwe Grand Prix in Miami. De race, de eerste sinds 1959 in de Amerikaanse staat, wordt verreden op het Hard Rock Stadium-complex in Miami Gardens, de thuisbasis van het beroemde NFL team van de Miami Dolphins.

Hoewel de exacte datum van de race nog moet worden bevestigd, is wel al duidelijk dat het gaat om een 10-jarige deal. Het circuit krijgt een lengte van 5,41 kilometer met 19 bochten, drie rechte stukken en drie DRS-zones. De geschatte topsnelheid ligt op 320 kilometer per uur. Het Hard Rock Stadium zal in het hart van het circuit liggen. Het circuit is zo ontworpen dat close-racing wordt aangemoedigd waarbij wordt voldaan aan de hoogste veiligheidsnormen.

Miami wordt de 11e locatie waar de Formule 1 in de Verenigde Staten gaat race sinds het kampioenschap in 1950 begon. Na Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix en Circuit of The Americas in Austin is Miami een goede aanvulling. De Formule 1 organisatie was al lange tijd op zoek naar een tweede locatie in de Verenigde Staten, maar de plannen in Miami hadden de afgelopen jaren de nodige tegenslag. De eerste plannen dateren uit 2017 toen er nog gesproken werd over een race in het centrum van de stad.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van