Formule 1

Red Bull hijgt Hamilton in de nek

18 april 2021 04:02 Aangepast: 18 april 2021 12:26

Max Verstappen gaat vanaf 15.00 uur op het circuit van Imola op jacht naar zijn eerste overwinning van dit seizoen in de Formule 1. De Nederlandse coureur van Red Bull start vanaf de derde plek, achter Lewis Hamilton en Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen.

Drie weken geleden bij de openingsrace in Bahrein moest Verstappen na een fel gevecht met Hamilton genoegen nemen met de tweede plaats achter de wereldkampioen. Een spectaculaire race, die veel Verstappenfans de hoop gaf dat het dit seizoen een spannende strijd zal worden om het wereldkampioenschap.

99ste keer pole-position voor Hamilton

Hamilton was in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Emilia Romagna ook slechts een fractie sneller dan de Red Bulls. Pérez en Verstappen zaten binnen één tiende van een seconde van Hamilton, die voor de 99ste keer in zijn carrière poleposition veroverde.

De verschillen waren sowieso klein in de kwalificatie, want de top 8 zat binnen een halve seconde.

"Pérez heeft het goed gedaan. We hebben een goede auto en morgen is het moment om punten te scoren", zei Verstappen op het twitterkanaal van zijn team:

Hamilton en Verstappen starten op de medium-banden, Pérez heeft zachtere banden onder zijn auto zitten als om 15.00 uur de race begint, hij begint op de zogenoemde 'softs', kort gezegd hebben die banden meer grip en de rijders zijn er normaal gesproken sneller mee dan op de hardere soort banden. Het nadeel: ze gaan minder lang mee, en Pérez zal dus waarschijnlijk sneller een pitstop moeten maken om van banden te wisselen.

Toch nog ontevreden

Het was een mooie zaterdag voor de Mexicaan, want hij zette zijn beste prestatie ooit in de kwalificatie neer. Echt ervan genieten deed Pérez overigens niet. Hij baalde ervan dat hij toch nog achter Hamilton moet beginnen.

Pérez debuteerde vorige maand in Bahrein voor Red Bull met een vijfde plek in de race. 

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore