GP

Dubbel programma voor Tom Coronel

13 april 2021 10:06

Naast zijn al eerder aangekondigde deelname aan het FIA WTCR, komt Tom Coronel dit jaar ook aan de start in de TCR Europe Series. Net als in de mondiale serie rijdt Coronel in het TCR met een Audi RS 3 LMS, die wordt ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing.

Tom Coronel is verheugd dat hij in 2021 opnieuw een dubbel programma kan rijden. “Lekker, nog eens zeven weekenden met elk twee races erbij, de agenda loopt weer vol”, aldus Coronel. “Vorig jaar was ik de coureur die wereldwijd de meeste TCR-races gereden heeft en ik heb er bepaald niks tegen als dat dit jaar weer zo is!”

De afgelopen jaren combineerde Tom Coronel de deelname aan de FIA WTCR al met een campagne in de Europese serie, waarin hij een aantal malen op het podium eindigde. “Toen ik dan ook met mijn vaste partners in onderhandeling was voor de WTCR voor dit jaar, zeiden meerdere van hen: ‘En de Europese serie dan? Dat is toch ook een goed programma?’”, vertelt Coronel. “Alle partijen waren enthousiast en zo kregen we ook dit verhaal weer voor elkaar. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee!”

Van Honda naar Audi

De afgelopen jaren reed Coronel met een Honda Civic in de TCR Series. Dit jaar kiest de Nederlander voor dezelfde auto waarmee hij ook in het WTCR aan de start staat, een Audi A3. De technische inzet van de auto staat onder leiding van het Belgische Comtoyou Racing. “Ik voel me bij Comtoyou Racing uitstekend thuis en ook Chris Reinke, verantwoordelijk voor de klantensport bij Audi, maakte er bepaald geen geheim van dat hij mij ook graag met Audi in TCR Europe wilde zien”, aldus Coronel. Het kleurenschema van de auto wordt hetzelfde als in het WTCR, terwijl hij ook in beide series in actie komt met het startnummer 32, verwijzend naar het 32e seizoen waarin hij in de autosport actief is.

In de WTCR behoort Coronel tot het selecte gezelschap van vier coureurs die met de dit seizoen debuterende nieuwe generatie van de Audi RS 3 LMS in actie komen. In de Europese serie zal hij daarentegen nog met het voorgaande model van de succesvolle Audi-toerwagen rijden. “De nieuwe is nog voorbehouden aan het WTCR”, legt hij uit. “Maar ook het voorgaande model is goed voor successen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken!”  

Zandvoort op de TCR kalender

Het seizoen van de TCR Europe start tijdens het weekeinde van 7 tot en met 9 mei op de Slovakia Ring. Bekend én succesvol terrein voor Tom Coronel: “Drie van mijn overwinningen in de WTCR heb ik daar behaald. Daar zouden we dus ook nu goed moeten kunnen scoren!” Het derde evenement van het jaar is van 18 tot en met 20 juni op het circuit van Zandvoort. “Met de WTCR heb ik al op Zandvoort gereden, maar met de TCR Europe nog niet, dus dat is wel heel gaaf. Ik heb er enorm veel zin in om op de vernieuwde baan te race met de Audi”, aldus Coronel.

Alle races te zien bij RTL 7.

“Anders dan in voorgaande jaren kan ik het volledige seizoen rijden, zodat ik ook kan meestrijden om de titel”, zegt Coronel. Zowel de races van het WTCR als de TCR Europe Series zijn te volgen bij RTL 7. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van