GP

Teams Rosberg, Hamilton en Andretti in eerste Extreme E-finale

04 april 2021 12:55

Het eerste weekend Extreme E bewijst dat Lewis Hamilton, Nico Rosberg en het Amerikaanse Andretti hun huiswerk goed hebben gedaan. De drie hebben het allemaal geschopt tot de finalerace op zondagmiddag. De equipes hadden daar wel verschillende routes voor nodig.

Het team Rosberg X Racing was de snelste in de eerste kwalificatie, sloeg de plank mis in de tweede maar herpakt zich in de eerste halve finale, waar de drie snelste teams tegelijkertijd racen. Johan Kristoffersson maakt het beste van zijn op papier matige startpositie en gaat met gebruik van zijn hyperboost snel naar voren. Een akkefietje tussen zijn concurrenten Carlos Sainz en Sebastien Loeb geeft de Zweed genoeg ruimte om de leiding over te nemen. Na de verplichte rijderwissel nemen de vrouwen het over, maar de volgorde verandert niet meer. Rosberg X Racing wint de eerste halve finale, voor het team X44 van Lewis Hamilton en Acciona Sainz, dat derde en laatste wordt.

Crazy race

In Extreme E is het op meerdere manieren mogelijk om de finale te bereiken, en Andretti profiteert daarvan. Naast de halve finale voor de top drie is er ook een zogenaamde crazy race, waarin de nummers 4 tot en met 6 uit de kwalificatie in actie komen. Voor de winnaar van de crazy race ligt er een ticket naar de finale klaar, de andere coureurs kunnen hun biezen pakken. Van te voren leek het erop dat het van vitaal belang zou worden wie als eerste de eerste bocht in duikt. Die eer ging naar de Zweed Timmy Hansen van Team Andretti, die daarna een voorsprong van 30 seconden wist op te bouwen. Ook nu bleef deze leiding behouden na de rijderswissel, wat betekent dat Andretti naar de finale mag.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van