GP

Team Rosberg het snelste in eerste kwalificatie Extreme E

03 april 2021 12:13

De eerste klap is een daalder waard, en het team van Nico Rosberg mag die op de rekening bijschrijven. In de allereerste kwalificatiesessie voor Extreme E is het duo Molly Taylor en Johan Kristoffersson het snelste voor het team Rosberg X Racing, en heeft daarmee de beste uitgangspositie voor Q2.

De startvolgorde voor de eerste kwalificatie is per loting bepaald. Elke rijder rijdt een geklokte ronde over het parcours, dat bij de eerste race in Al-Ula 8822 meter lang is. Daarna worden de tijden van de teamgenoten bij elkaar opgeteld om de volgorde te bepalen. Daarvoor is het wel van belang dat beide teamgenoten hun ronde afmaken, en daar wringt de schoen: Stephane Sarrazin en Claudia Hurtgen crashen allebei tijdens hun ronde. De rijders zijn okay, maar het is nog niet duidelijk of de auto’s nog in actie kunnen komen.

Achter Rosberg X Racing staat Lewis Hamiltons team X44, op minder dan vijf seconden achterstand. Als derde eindigt het Spaanse duo Carlos Sainz/Laia Sanz, op ruim dertig seconden achter het snelste duo van de dag. De top drie in de kwalificatie wordt beloond met punten voor het kampioenschap, dus zij zijn alvast van de nul af. Ook hebben zij een goede uitgangspositie voor Q2 veroverd.

 

De tweede kwalificatie wordt zaterdag om 13:00 uur verreden en is te volgen via Videoland. Daarna is de startvolgorde bekend voor de race op zondag.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van