GP

Teambaas Horner tempert hoge verwachtingen Red Bull

24 maart 2021 09:25 Aangepast: 24 maart 2021 14:27

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing tempert de hoge verwachtingen voor het komende seizoen in de Formule 1. Ook al verliepen de testdagen in Bahrein bijzonder goed voor de renstal van Max Verstappen, Horner waakt ervoor zijn Nederlandse coureur uit te roepen tot de grote favoriet voor de wereldtitel. Mercedes, met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamitlon als kopman, is in zijn ogen nog steeds de te kloppen auto.

"Het valt niet te ontkennen dat na het soepele verloop van de driedaagse test in Bahrein er een stemming heerst dat we een einde kunnen maken aan de zeven jaar durende dominantie van Mercedes in de Formule 1. Maar wij zijn zelf iets voorzichtiger op dat gebied. We moeten niet onderschatten hoe groot de uitdaging is die voor ons ligt", schrijft Horner is zijn column op de website van Red Bull.

"Mercedes heeft de afgelopen zeven jaar niet per ongeluk gewonnen", vervolgt de Engelsman. "Het is een team met kwaliteit en klasse, dat gemotiveerd zal zijn om sterk terug te komen. We hebben het een paar jaar geleden ook gezien, toen er een soortgelijk verhaal was tijdens de wintertests en Mercedes vervolgens tijdens de eerste race in Melbourne domineerde."

Onderdeel van het spel

Dat de Duitse renstal veel problemen met de auto kende tijdens de testdagen en na afloop Red Bull aanwees als de snelste, zegt volgens Horner niets. "Natuurlijk probeert Mercedes de aandacht af te leiden, dat is onderdeel van het spel, maar de realiteit is dat zij de zevenvoudig wereldkampioen zijn en het aan ons is om het gat met hen te dichten. Mercedes had vorig jaar één van zijn sterkste seizoenen en de auto van dit jaar is daar een doorontwikkelde versie van, dus laten we in Bahrein maar zien wat ze echt in huis hebben."

De Formule 1 begint zondag met de Grote Prijs van Bahrein aan het langste seizoen ooit, met 23 grands prix op de kalender. De Dutch Grand Prix in Zandvoort staat gepland voor 5 september.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore