Extreme E

Ganassi gaat met Hummer racen in Extreme E

26 januari 2021 18:41 Aangepast: 26 januari 2021 18:49

Chip Ganassi Racing is voor haar allereerste seizoen in de Extreme E de samenwerking aangegaan met GMC Hummer. De Extreme E-bolide van het Amerikaanse team zal voor het allereerste seizoen van de elektrische raceklasse het uiterlijk krijgen van de Hummer EV, de allereerste volledig elektrische supertruck.

Wie aan Hummer denkt zal niet zo snel denken aan autosport, maar eerder aan nogal lompe vierkante SUV's die op de openbare weg de nodige aandacht weten te trekken. Toch zijn de Amerikaanse bolides niet helemaal onbekend in de racerij. Zo zorgde Robby Gordon jarenlang voor spektakel door met een knaloranje Hummer deel te nemen aan de Dakar Rally. Ook eerder deze maand nam er dankzij Alabdalali Saleh weer een Hummer deel aan de befaamde woestijnrally.

Hummer EV

Het Hummer-merk wordt door General Motors weer nieuw leven ingeblazen met de geboorte van de Hummer EV, het allereerste elektrische model van Hummer. Om dit heuglijke feit te vieren heeft GMC de krachten gebundeld met Chip Ganassi Racing voor een samenwerking in de Extreme E, het gloednieuwe offroad-kampioenschap waar eveneens met elektrische SUV's zal worden gereden.

Hoewel Chip Ganassi Racing net als de overige teams met een 550 pk-sterke ODYSSEY 21 aan de start zal verschijnen in de Extreme E, krijgt het model wel de nodige uiterlijke kenmerken van de Hummer EV. Zo zullen de grille en delen van het bodywork onder handen worden genomen om deze meer te laten lijken op de elektrische Hummer.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Button stapt met eigen team in Extreme E

"Ik kan me geen beter podium voor de Hummer EV voorstellen dan een samenwerking met Chip Ganassi Racing in de Extreme E", aldus Jim Campbell, vice-president Perfomance and Motorsports van General Motors. "Zowel de GMC Hummer EV als de Extreme E zijn revolutionair en zullen de ware mogelijkheden van elektrische bolides tentoonstellen."

Namens Ganassi zullen Kyle LeDuc en Sara Price achter het stuur stappen van de Extreme E-bolide met Hummer-look. Zij zullen het onder andere op gaan nemen tegen rallykampioenen Sebastien Loeb en Carlos Sainz en Formule 1-kampioen Jenson Button. De eerste races staan op 3 en 4 april gepland in Saudi-Arabië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van