Extreme E

Button stapt met eigen team in Extreme E

25 januari 2021 10:21 Aangepast: 25 januari 2021 10:43
De Extreme E-bolide van JBXE

Formule 1-wereldkampioen Jenson Button gaat dit jaar deelnemen aan het allereerste seizoen van de Extreme E. De Brit gaat in de elektrische offroad-klasse racen voor zijn eigen JBXE-team, dat maandag is gelanceerd.

Button is na Nico Rosberg en Lewis Hamilton al de derde Formule 1-kampioen die zijn eigen Extreme E-team heeft opgericht. In tegenstelling tot zijn twee voorgangers zal Button echter ook daadwerkelijk zelf gaan racen in het nieuwe kampioenschap, dat een soort elektrische kruising gaat vormen tussen rallycross en rally-raids zoals de Dakar Rally.

Het JBXE-team van Button is het tiende bevestigde team voor het inaugurele Extreme E-seizoen, dat begin april van start gaat in Saudi-Arabië. Het is nog niet bekend wie de vrouwelijke teamgenoot wordt van Button, die vorige week ook bekendmaakte dat hij als adviseur aan de slag gaat bij het Formule 1-team van Williams.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Button keert terug bij Formule 1-team Williams

"Ik heb het offroad-virus een aantal jaar geleden opgelopen, wat er onder andere in resulteerde dat ik me met mijn eigen team inschreef voor de Mint 400 en zelfs de Baja 1000. Ik vond dat helemaal te gek", motiveert Button zijn keuze. "Rond diezelfde tijd hoorde ik ook voor het eerst van de plannen voor de Extreme E. Ik ben het blijven volgen en het is echt ongelofelijk wat ze hebben neergezet. Met de Extreme E hebben ze een raceklasse opgericht die eersteklas racen en entertainment oplevert voor de fans, maar ook de impact van klimaatverandering onder de aandacht zal brengen."

"Natuurlijk gaan we op de baan allemaal strijden voor de zege, maar als collectief zullen we zoveel mogelijk aandacht creëren door op plekken te racen die aangetast zijn door de klimaatverandering."

Concurrentie

Button is na wereldkampioen rally en Dakar-winnaar Carlos Sainz de tweede Extreme E-coureur die ook zijn eigen team zal gaan runnen. De Brit zal het verder ook onder andere op moeten gaan nemen tegen negenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb en wereldkampioen rallycross Mathias Ekström.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van