WK Rally

Ogier boekt historische achtste zege in WK Rally Monte-Carlo

24 januari 2021 15:13 Aangepast: 24 januari 2021 15:18

Regerend wereldkampioen rally Sebastien Ogier heeft op overtuigende wijze de 110de editie van de Rally van Monte-Carlo op zijn naam geschreven. De Fransman schreef het iconische evenement zondag voor de achtste keer op zijn naam, waarmee hij een nieuw record vestigde.

De 37-jarige Ogier was al de beste op de kronkelige bergweggetjes rondom Monaco in 2009, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019. Daarmee stond hij op gelijke hoogte met landgenoot Sebastien Loeb, maar dankzij zijn nieuwe triomf heeft Ogier er nu één keer meer weten te winnen dan de negenvoudig wereldkampioen.

Waar diverse concurrenten al vroeg in de fout gingen, begon Ogier relatief rustig aan de eerste rally van het nieuwe WRC-seizoen. Op vrijdag en zaterdag haalde hij echter uit en kon zelfs een lekke band niet voorkomen dat hij een voorsprong wist te pakken. Zondag wist de regerend wereldkampioen de snelste tijd te noteren in drie van de vier klassementsproeven, waarmee hij definitief wist af te rekenen met Toyota-stalgenoot Elfyn Evans in de strijd om de eindzege.

Ogier evenaart 37 jaar oud record

Ogier was ook de snelste in de afsluitende Power Stage, waarmee hij meteen de maximale score pakt in Monte-Carlo. Het is voor Ogier zijn vijftigste zege in het WRC, terwijl hij ook het 37 jaar oude record van Walter Rohrl wist te evenaren: net als de Duitser heeft Ogier de WK Rally van Monte-Carlo nu namelijk met vier verschillende fabrikanten weten te winnen. De coureur uit Gap was er eerder al de beste namens Volkswagen, Ford en Citroën, om er zondag voor het eerst ook de zege te pakken namens Toyota.

Op 32,6 seconden van Ogier maakte stalgenoot Elfyn Evans de 1-2 compleet namens Toyota. Thierry Neuville knokte zich na een stroeve start van de rally terug naar een derde plek en maakte daarmee samen met zijn nieuwe navigator Martijn Wydaeghe het podium compleet.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van