WEC

Portimao vervangt Sebring als WEC-seizoensopener

22 januari 2021 14:09 Aangepast: 22 januari 2021 14:14

De eerste race van het FIA World Endurance Championship zal dit seizoen niet in Amerika, maar in Portugal worden verreden. Vanwege de restricties omtrent het coronavirus is de seizoensopener verplaatst naar het circuit van Portimao.

Het nieuwe WEC-seizoen zou op 19 maart eigenlijk worden afgetrapt op het Amerikaanse circuit van Sebring. Het iconische circuit in Florida wordt vanwege de pandemie echter voor het tweede jaar op rij geschrapt van de WEC-kalender.

"Door de razendsnelle evolutie van het coronavirus en de alsmaar veranderende reisrestricties van diverse overheden, wil het WEC geen onnodig risico nemen", motiveert de organisatie haar keuze. "In het kader van het verschepen van de vracht moest er nu al een knoop worden doorgehakt zodat de teams zich goed kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Frijns verruilt DTM voor nieuw LMP2-avontuur in World Endurance Championship

In plaats van een start in Amerika heeft het WEC nu gekozen voor een seizoensopener op Europese bodem. Het circuit van Portimao – dat vorig jaar ook al de Formule 1 op bezoek kreeg – zal begin april voor het eerst een WEC-race mogen organiseren, nadat het circuit de afgelopen jaren al vaker deel uitmaakte van de racekalender van de European Le Mans Series. Op 4 april zal het circuit de 8 uur van Portimao organiseren. In de week voorafgaande aan de race zal het circuit op 30 en 31 maart ook twee dagen lang het decor vormen voor de officiële pre-season test.

Vernieuwde WEC-kalender
Datum Race
4 april 8 uur van Portimao
1 mei 6 uur van Spa-Francorchamps
12 & 13 juni 24 uur van Le Mans
18 juli 6 uur van Monza
26 september 6 uur van Fuji
20 november 6 uur van Bahrein

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van