Formule 1

Button keert terug bij Formule 1-team Williams

22 januari 2021 13:44 Aangepast: 22 januari 2021 13:53

Voormalig wereldkampioen jenson Button keert terug bij het Formule 1-team van Williams. 21 jaar nadat hij er zijn Formule 1-debuut maakte heeft de Brit opnieuw getekend bij het team, al zal hij deze keer de rol van adviseur op zich nemen.

Button maakte in 2000 zijn Formule 1-debuut bij het team van Williams. Gedurende zijn loopbaan won hij in totaal 15 races en pakte hij in 2009 met BrawnGP de wereldtitel. In 2017 reed hij in Monaco zijn laatste Formule 1-race voor McLaren, als invaller van Fernando Alonso.

Senior Advisor

Button bleef na zijn Formule 1-afscheid actief als coureur in onder andere de Japanse Super GT en het FIA World Endurance Championship. Dit jaar keert hij terug in de Formule 1 als 'Senior Advisor' bij het team van Williams, nadat hij zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarig contract.

Het iconische team van Williams wisselde vorig jaar van eigenaar, nadat de familie de renstal had verkocht aan investeerder Dorilton Capital. In zijn nieuwe rol zal Button de nieuwe leiding van advies gaan voorzien, maar zal hij ook de coureurs gaan ondersteunen. De renstal laat verder weten dat de voormalig wereldkampioen ook bij een aantal Grands Prix aanwezig zal zijn namens het team.

"Het voelt alsof ik nooit ben weggegaan"

"Ik ben zo blij dat ik wederom kan zeggen dat ik heb getekend bij Williams", laat Button zelf weten. "Toen ik 19 jaar oud was, was het een moment dat mijn leven heeft veranderd. Ondanks het feit dat dat meer dan 20 jaar geleden is, voelt het meteen weer alsof ik er nooit ben weggegaan."

"Sir Frank Williams heeft destijds vertrouwen in mij getoond en daar zal ik hem eeuwig dankbaar voor zijn. Ik ben dan ook blij dat ik de kans krijg om terug te keren en het team te helpen in de jacht naar succes. Er is een hoop werk te verzetten, maar ik weet zeker dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor dit fantastische team. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van