WK lange-afstandsracen

Frijns verruilt DTM voor nieuw LMP2-avontuur in World Endurance Championship

21 januari 2021 17:31 Aangepast: 21 januari 2021 17:41

Robin Frijns begint dit jaar aan een nieuwe uitdaging in het FIA World Endurance Championship. De Maastrichtenaar zal met het Belgische WRT uit gaan komen in de LMP2-klasse van het WK lange-afstandsracen, waar hij het onder andere tegen vijf andere Nederlanders op mag gaan nemen.

Frijns was de afgelopen jaren met Audi actief in de DTM, waar hij in 2020 mede dankzij overwinningen in Assen en op de Nürburgring derde werd in het kampioenschap. De Limburger zal dit jaar echter niet terugkeren in het kampioenschap, dat met de overstap naar GT3-auto’s een nieuw tijdperk ingaat.

WEC-debuut

In plaats van de DTM gaat Frijns zich komend seizoen richten op een nieuw avontuur in het FIA World Endurance Championship met het Belgische WRT, waar hij al sinds 2015 deel van uitmaakt. Net als de renstal debuteert Frijns daarmee in het WK lange-afstandsracen, al heeft hij samen met het team wel al flink wat ervaring in het endurance racen dankzij eerdere deelnames aan onder andere de 24 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van de Nürburgring.

In het WEC zullen Frijns en WRT gaan racen met een LMP2-bolide van Oreca. Het debuut dient mogelijk als opstapje voor een toekomstig avontuur met Audi, het Duitse merk dat nauw samenwerkt met WRT en in de nabije toekomst terug wil keren op het hoogste niveau van het lange-afstandsracen. Frijns racete één keer eerder met een LMP2-bolide, toen hij in 2018 deelnam aan de 24 uur van Daytona. Het is nog niet bekend met welke twee rijders Frijns een team gaat vormen.

Zes Nederlanders op voorlopige deelnemerslijst

Frijns is de zesde Nederlander die al zeker is van deelname aan het nieuwe WEC-seizoen, waarvan donderdag de voorlopige deelnemerslijst is gepresenteerd. In totaal staan er 33 auto’s op de inschrijvingslijst, waaronder de vijf bolides in de nieuwe hypercar-klasse. De LMP2-klasse bestaat uit 11 bolides, waaronder de Oreca van Racing Team Nederland met Frits van Eerd, Job van Uitert en Giedo van der Garde. Naast Frijns komen ook Beitske Visser (Richard Mille Racing) en Renger van der Zande (Inter Europol) komend seizoen uit in deze klasse.

Het WEC-seizoen gaat in maart van start met de 1000 mijl van Sebring. Op 12 en 13 juni vormt de 24 uur van Le Mans het traditionele hoogtepunt van het seizoen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Toyota onthult Le Mans Hypercar: de GR010 Hybrid

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van