Formule Regional

15-jarige Ten Brinke debuteert met ART in nieuwe raceklasse

20 januari 2021 12:57 Aangepast: 20 januari 2021 13:04

Thomas ten Brinke gaat komend seizoen deelnemen aan het nieuwe European Formula Regional-kampioenschap. De 15-jarige coureur stapt in bij het topteam van ART Grand Prix.

Nadat in 2019 wereldkampioen karten werd bij de junioren, debuteerde Ten Brinke afgelopen jaar in de autosport. De zoon van rallyrijder Bernhard ten Brinke stapte bij het Nederlandse MP Motorsport in om deel te nemen aan het Spaans Formule 4-kampioenschap. Daar maakte hij meteen indruk met een tweede tijd in de kwalificatie voor zijn allereerste race, die hij ook als tweede wist af te sluiten.

iteindelijk eindigde hij het seizoen als derde achter landgenoot Kas Haverkort en Mari Boya. In vijf raceweekenden stond hij negen keer op het podium en eindigde hij dertien van de vijftien races in de top vier, om het jaar in Barcelona af te sluiten met zijn allereerste overwinning.

Komend seizoen klimt Ten Brinke een stapje hoger op de autosportladder en gaat hij aan de slag in het nieuwe Europees Formula Regional-kampioenschap, een fusie tussen de voormalige Formule Eurocup en Formule Regional.

"Het gaat snel. Heel snel"

,,Ik moet toegeven dat het snel gaat. Heel snel”, aldus Ten Brinke. “Een paar maanden geleden reed ik nog in de karts en kreeg ik de kans om mee te doen in de Formule 4-series in Spanje. Nu ben ik alweer toe aan het nieuwe hoofdstuk. Dankzij de support van mijn vader en mijn sponsoren kan ik mijn ambitie en droom realiseren.”

Bij het Franse team van ART komt Ten Brinke terecht bij een absoluut topteam dat al meerdere talenten richting de Formule 1 heeft begeleid. Het team raakte afgelopen jaar zeer gecharmeerd van het jonge talent: “Wij proberen jonge coureurs altijd omhoog te helpen op de autosportladder en Thomas past in het plaatje,” aldus Sébastien Philippe namens ART Grand Prix. “Vorig jaar reed hij zijn laatste jaar in de karts en meteen ook zijn eerste seizoen in de formulewagens. Dat deed hij erg goed. Hij wordt goed ondersteund, heeft het talent en werkt hard en gefocust. Hij heeft het in zich om meteen goed te presteren.”

Volle kalender

Ten Brinke mag het komend seizoen onder andere op gaan nemen tegen Eduardo Barrichello, de zoon van voormalig Formule 1-coureur Rubens Barrichello die ook reeds bevestigd is voor het kampioenschap. In totaal staan er tien rondes op het programma, waaronder de races in Barcelona en Monaco die in het voorprogramma van de Formule 1 verreden zullen worden. Op 19 en 20 juni komt het kampioenschap in actie op Circuit Zandvoort. Eind april wordt het seizoen in België afgetrapt op het circuit van Spa-Francorchamps.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van