Dakar Rally

Spierings finisht derde Dakar: 'Had nog wel een week mogen duren'

16 januari 2021 13:58 Aangepast: 16 januari 2021 16:29

Paul Spierings heeft ook in zijn derde deelname aan de Dakar Rally de eindstreep weten te halen van de legendarische woestijnrally. De Husqvarna-rijder eindigde ondanks een heftige eerste week opnieuw in de top 30, maar de rally had van de Brabander nog wel een weekje langer mogen duren.

Spierings eindigde zijn debuut in de Dakar Rally in 2019 op een 26e plek, waarna hij afgelopen jaar 25e werd in het eindklassement. Dit jaar eindigt de rijder van het HT Rally Raid -team wederom als beste Nederlander op een 26e plek.

Heftige eerste week

Spierings kende geen fijn begin van zijn derde Dakar Rally doordat hij in de eerste etappes twee keer een gevallen rijder op zijn pad vond en eerste hulp moest verlenen: "Wat aan het begin van de rally gebeurd is, wil je eigenlijk nooit meemaken", verstelt Spierings aan RTL GP. "Daarom heb ik eigenlijk de eerste drie of vier dagen verstek laten gaan. Toen ging het niet."

Spierings schoot op de eerste dag de Tsjech Libor Podmol te hulp, waarna hij in de vierde etappe Hero-rijder CS Santosh moest reanimeren. Het hakte er flink in bij Spierings, die daardoor maar moeilijk in zijn ritme kwam. "Ik zat een beetje met mezelf in de knoop en toen ging het ook nog niet lekker op die stenen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Barreda wint vierde etappe, heftige dag voor Spierings

Voor Spierings kwam de rustdag dan ook als geroepen, waarna hij zich in de tweede week wist te herpakken. Op de voorlaatste dag pakte hij met een 22e tijd zijn beste dagresultaat, om in het klassement uiteindelijk naar een 26e plek te klimmen.

"Ben nu pas in mijn ritme gekomen"

"Op de rustdag heb je alles een beetje een plekje gegeven en dan gaat het toch wel weer heel erg goed. Ik ben blij dat ik weer aan de finish sta en ben blij dat het afgelopen is, maar van mij had de rally ook nog wel een weekje langer mogen duren want ik ben nu pas in mijn ritme gekomen."

Net als Spierings haalde ook provinciegenoot Olaf Harmen de eindstreep in de Dakar Rally. Samen waren zij dit jaar de enige twee Nederlandse deelnemers in het motorklassement.

Miniatuurvoorbeeld
Terugblik Etappe 12

Benavides ziet droom uitkomen met eerste Dakar-zege

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van