Dakar Rally

Franse motorrijder Cherpin (52) overleden na val in Dakar Rally

15 januari 2021 09:17 Aangepast: 15 januari 2021 09:23

Motorrijder Pierre Cherpin is op 52-jarige leeftijd overleden. De Fransman is donderdag bezweken aan de verwondingen die hij vorige week opliep bij een zware crash in de Dakar Rally.

Cherpin was vorige week zondag bezig aan de zevende Dakar-etappe op het moment dat het na 178 kilometer mis ging. De Fransman kwam hard ten val en raakte bewusteloos. Nadat hij was gevonden door andere deelnemers werden de hulpdiensten snel ingeschakeld en werd de Husqvarna-rijder met zwaar hersenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis in Sakaka.

Na een operatie in Sakaka werd Cherpin in een kunstmatige coma gehouden, alvorens hij werd overgeplaatst naar het ziekenhuis in Djedda. Van daaruit werd hij donderdag overgevlogen naar Lille, maar voor aankomst in Frankrijk was Cherpin al bezweken aan zijn verwondingen. Een reanimatie tijdens de vlucht mocht niet meer baten.

Vierde deelname

De 52-jarige Cherpin reed in het zogenaamde kistklassement, de klasse voor motorrijders die geheel op eigen kracht zonder assistentie van buitenaf de finish van de Dakar Rally hopen te bereiken. Cherpin was op zijn Husqvarna bezig aan zijn vierde Dakar. In 2009 en in 2012 wist hij in Zuid-Amerika twee keer de rally uit te rijden. In 2015 haalde hij niet de eindstreep.

Cherpin nam vooral voor het avontuur deel aan de Dakar Rally: "Ik ben een amateur. Ik ben hier niet om te winnen, maar ik wil nieuwe landschappen ontdekken die ik anders nooit zou zien", motiveerde de 52-jarige Fransman zijn deelname. "Het is een geweldig avontuur. Rijden op de motor, het beleven van je passie en jezelf beter leren kennen."

Cherpin laat een vrouw en twee kinderen achter.

Pierre Cherpin (52) Pierre Cherpin (52)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van