Dakar Rally

Twee op een rij voor Macik, De Baar beste Nederlander

13 januari 2021 16:22 Aangepast: 13 januari 2021 16:41

Martin Macik heeft voor de tweede dag op rij de etappezege gepakt bij de trucks. De Tsjech was in de 342 kilometer lange klassementsproef naar Al Ula wederom de snelste met zijn IVECO, terwijl Pascal de Baar bij de beste tien eindigde.

Na zijn etappezege van dinsdag moest Macik de tiende etappe openen bij de trucks, maar voor de tweede dag op rij wist de coureur van Big Shock Racing de Kamazzen achter zich te houden. Klassementsleider Dmitry Sotnikov trok in de slotkilometers van de etappe nog een eindsprintje, maar de Rus kon niet voorkomen dat Macik zijn tweede etappezege op rij wist te scoren.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Spanning om te snijden in motorklassement na val en opgave Cornejo

Aan de finish had Sotnikov uiteindelijk 1 minuut en 40 seconden achterstand op Macik, waarmee hij zijn voorsprong in het algemeen klassement nog verder wist uit te breiden. Stalgenoot Airat Mardeev moest namelijk genoegen met de derde plek, terwijl Anton Shibalov – de nummer twee bij de trucks – als zesde aan de finish kwam. Shibalov was slechts twee seconden langzamer dan de MAZ van Aliaksei Vishneuski, terwijl Ales Loprais op een seconde van Shibalov als zevende werd geklasseerd.

De Baar beste Nederlander

Van de vijf overgebleven Nederlandse trucks in de Dakar Rally was Pascal de Baar woensdag de snelste. De Riwald-rijder maakte de top 10 compleet op 17 minuten achterstand van de etappewinnaar. Martin van den Brink kwam namens Mammoet Rallysport als elfde aan de finish. Hij rijdt de laatste etappes met een gematigd tempo vanwege de fysieke problemen voor navigator Wouter de Graaff, die na een harde klap in de achtste etappe veel last heeft van zijn gebit.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Al Rajhi op drie wielen naar tweede etappezege

William van Groningen stuurde zijn IVECO woensdag naar een dertiende tijd. William de Groot werd 17e met de DAF, terwijl ook Mitchel van den Brink weer de finish wist te halen met de Volvo. In de tweede truck van Mammoet Rallysport kwam de 18-jarige debutant als 21e over de eindstreep.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van