Dakar Rally

Al Rajhi op drie wielen naar tweede etappezege

13 januari 2021 14:52 Aangepast: 13 januari 2021 15:08

Yazeed Al Rajhi heeft zijn tweede etappezege te pakken deze Dakar Rally. De Saudi schreef bij de auto's de tiende etappe op zijn naam, ondanks het feit dat hij op drie wielen aan de finish kwam.

De 342 kilometer lange etappe naar Al Ula was qua terrein niet heel erg lastig voor de deelnemers, maar de uitdaging zat hem woensdag opnieuw in het navigeren. Klassementsleider Stephane Peterhansel moest de etappe openen bij de auto’s, maar diens navigator Edouard Boulanger bleef nagenoeg foutloos. Nasser Al-Attiyah kon dan ook nauwelijks terrein goed maken op de Fransman in de strijd om de eindzege. Aan de finish was de Qatari ‘slechts’ 1 minuut en 19 seconden sneller dan de MINI.

Al Rajhi pakt de zege

De etappezege ging woensdag echter niet naar Peterhnasel of Al-Attiyah, maar naar de Toyota van Yazeed Al-Rajhi. De Saudi mocht als vierde beginnen aan de proef en profiteerde daarvan met het navigeren. Vanaf het tweede meetpunt was de Toyota-rijder de snelste bij alle meetpunten, om uiteindelijk na iets meer dan drie uur rijden ook de snelste eindtijd te noteren.

Ook een lekke band in de slotkilometers kon Al Rajhi niet meer van zijn stuk brengen: de Saudi besloot op drie banden door te rijden naar de finish, waar hij met twee minuten voorsprong op Al-Attiyah de etappezege pakte.

De vierde plek in de daguitslag ging naar Carlos Sainz, die eenzaam derde staat in het algemeen klassement. De Spanjaard heeft drie kwartier achterstand op de tweede plek van Al-Attiyah, maar tegelijkertijd ook meer dan een uur voorsprong op de Toyota van Jakub Przygonski. De Pool maakte in de tiende etappe de top vijf compleet, voor de Toyota van Giniel de Villiers.

Vladimir Vasilyev kwam met de 4x4 MINI als zevende aan de finish, gevolgd door de Century Buggy’s van Mathieu Serradori en Brian Baragwanath. Nani Roma maakte de top 10 compleet in de enig overgebleven BRX Hunter van Prodrive.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Spanning om te snijden in motorklassement na val en opgave Cornejo

Tim en Tom Coronel eindigden de etappe op de 40e plek. Zij staan met nog twee etappes te gaan 27e in het algemeen klassement.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van