WEC

Toyota toont eerste foto’s van Le Mans Hypercar

13 januari 2021 13:20 Aangepast: 13 januari 2021 13:35

Toyota heeft de eerste foto’s vrijgegeven van haar gloednieuwe Le Mans Hypercar, Voor de officiële onthulling van aanstaande vrijdag heeft het Japanse merk vandaag al de eerste plaatjes van haar nieuwe WEC-auto het internet opgeslingerd.

De Hypercar van Toyota - die GR010 gaat heten - is de opvolger van de TS050 Hybrid, de uiterst succesvolle LMP1-bolide waarmee Toyota de afgelopen jaren de 24 uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship wist te winnen. Komend seizoen stapt het WEC echter over op een nieuw reglement en zal de topklasse bestaan uit Hypercars, alvorens vanaf volgend jaar ook de zogenaamde LMDh’s, die met name gebruikt zullen worden in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, zich zullen mengen in de strijd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Porsche keert met LMDh-prototype terug naar Le Mans

Nadat Toyota eerder al een paar teaserfoto’s vrijgaf, is de Hypercar op de vandaag vrijgegeven foto’s voor het eerst in zijn geheel te zien. Op de foto’s is de auto wel nog gehuld in een zogenaamde camouflagelivery.

Officiële onthulling

Komende vrijdag zal Toyota haar Hypercar officieel en in zijn definitieve kleurstelling presenteren.Dan zal ook de rijdersline-up voor het nieuwe WEC-seizoen worden bevestigd. Naar verwachting houdt het team vast aan dezelfde zes rijders voor haar twee auto’s als afgelopen jaar. Nyck de Vries is als officiële test- en reserverijder ook betrokken bij het project.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van