Dakar Rally

Technische problemen dwingen Van Loon tot opgave in Dakar Rally

08 januari 2021 17:11 Aangepast: 08 januari 2021 17:19
Beeld © Van Loon Racing

Erik van Loon heeft vrijdag een punt moeten zetten achter zijn Dakar-deelname. De Brabander werd in de zesde opnieuw geplaagd door technische problemen en moest halverwege de etappe de handdoek in de ring gooien.

Van Loon kon zich tijdens Dakar 2021 regelmatig meten met de snelle mannen vooraan, maar meer dan eens zat het ook flink tegen voor de Brabander, die in 2015 nog een historische vierde plek scoorde in het autoklassement. Vrijdag reed Van Loon samen met navigator Sébastien Delaunay opnieuw bij de beste vijftien, totdat het duo de Toyota Hilux na 187 kilometer aan de kant moet zetten met technische problemen.

Na vier uur sleutelen weet Van Loon met een flinke handicap zijn weg weer te vervolgen, maar bij het eerstvolgende controlepunt blijkt de schade te groot: en besluit Van Loon om de handdoek in de ring te gooien en over de openbare weg verder te rijden naar finishplaat Haíl.

"De techniek laat ons in de steek"

"Ik kan niet beschrijven wat ik voel", zegt Van Loon. "De monteurs hebben zo hard gewerkt om de auto rijdend te krijgen voor de start. Sébastien heeft geweldig genavigeerd. Maar de techniek laat ons in de steek. We kunnen hier niets aan doen."

"Op de derde en vierde dag hebben we eigenlijk geen problemen gehad en dan zitten we gewoon in de top vijftien. Gisteren leken we op weg naar een top drie, maar mocht het ook niet zo zijn. We hebben ontzettend veel pech gehad."

Derde opgave

Van Loon stond vorige week voor de twaalfde keer aan de start van de Dakar Rally. Bij zijn debuut in 2009 en in 2013 moest hij ook vroegtijdig opgeven. "De rally zit er helaas op. Ik ga rustig nadenken over de toekomst. Graag wil ik Sébastien en de monteurs, Dirk-Jan, Arie-Paul en Jason, en de mannen in de T5, Dave, Bob en Rob, bedanken voor hun inspanningen. De sponsoren die dit mogelijk maken en natuurlijk ook de fans voor hun steun en leuke berichten."

Eerder deze week moest ook stalgenoot Bernhardn ten Brinke al de strijd staken na een zware crash in de derde etappe.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Dakar definitief ten einde voor Ten Brinke: 'Dankbaar voor de veiligheid'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van