Dakar Rally

Veel schade voor Van Loon na crash in eerste etappe

03 januari 2021 21:56 Aangepast: 03 januari 2021 22:00

Voor Erik van Loon is de eerste etappe van Dakar 2021 uitgelopen op een regelrechte deceptie. De Brabander crashte op weg naar Beshi op een rotsblok, waardoor zijn Toyota Hilux zwaarbeschadigd raakte.

Van Loon hoopte deze Dakar Rally voorin het klassement mee te kunnen strijden, maar op de eerste dag ging het al meteen mis. In het stof van een motorrijder botste de Brabander bovenop een rotsblok, waardoor de Hilux flinke schade opliep en er niets anders opzat dan wachten op assistentie.

Frustrerend

"Dit is erg frustrerend", vertelt Van Loon. "De Dakar duurt 12 dagen, we begonnen goed en deden niets geks. Door het stof raken we twee stenen en is praktisch de gehele rechtervoorkant kapot. Gelukkig lukt het om de auto weer rijdend te krijgen, met de hulp van de mannen in de assistentietruck. Zonder Dave, Bob en Rob was het niet gelukt, dus bedankt mannen! Nu wordt het hard werken in het bivak om alles weer goed te krijgen voor morgen."

Door de crash kijken Van Loon en navigator Sebastien Delaunay al meteen tegen een flinke achterstand op, maar de Brabander laat het hoofd niet zakken: "De kans op een goede klassering is nu ver weg, maar als dit de eerste dag is dan kan er nog veel gebeuren. We gaan ons best doen om goede dagresultaten te rijden."

De eerste kans op een goede dagklassering krijgt Van Loon maandag al. Dan staat er een special stage van 457 kilometer op het programma, waarin onder andere al de eerste duinen aan bod zullen komen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Sainz wint, problemen voor Van Loon na crash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van