Ga naar de inhoud
Formule 1

Lewis Hamilton geridderd door Queen Elizabeth

Zevenvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton zal voortaan door het leven gaan als Sir. De Mercedes-rijder wordt door de Britse koningin Elizabeth geridderd.

Hamilton wist dit jaar zijn zevende wereldtitel te veroveren in de Formule 1, waarmee hij het record van Michael Schumacher wist te evenaren. De Brit wist daarnaast ook het recordaantal overwinningen van de Duitser te verbreken. Tijdens de Eifel Grand Prix scoorde de Mercedes-rijder op de Nürburgring zijn 91ste Grand Prix-zege en kwam hij op gelijke hoogte met Schumacher, waarna hij in het restant van het seizoen nog vier zeges op zijn naam wist te schrijven. Daarmee mag Hamilton zich nu de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden noemen.

Knighthood

De imposante hegemonie van Hamilton – die in de afgelopen zeven jaar zes keer kampioen werd – is ook in Buckingham Palace niet onopgemerkt gebleven. De naam van de coureur staat namelijk op de woensdagavond gepubliceerde lijst met Britten die worden geridderd voor hun bewezen diensten. Het is de hoogste eer die een atleet in Groot-Brittannië kan krijgen.

Sir Lewis Hamilton is de vierde Formule 1-coureur die door het Britse koninkrijk wordt geridderd. Eerder gingen Stirling Moss en wereldkampioenen Jack Brabham en Jackie Stewart de Mercedes-coureur al voor. Hamilton is wel de eerste Formule 1-coureur die nog tijdens zijn actieve loopbaan al geridderd zal wordt.

Grootheid

"Lewis is een absolute grootheid in onze sport en zijn invloed is enorm, zowel in de auto als daarbuiten", aldus kersvers Formule 1-baas Stefano Domenicali. "Wat hij al heeft bereikt is fenomenaal en er zit nog meer aan te komen."

Dit is een artikel van