WEC

Aston Martin trekt stekker uit GTE-programma

23 december 2020 18:08 Aangepast: 23 december 2020 18:10

Aston Martin trekt zich na acht seizoenen terug uit het FIA World Endurance Championship. Het Britse merk stopt met haar GTE-fabrieksprogramma en focust zich vanaf 2021 alleen nog maar met klantenteams op de GT-racerij.

Aston Martin won dit jaar de wereldtitel in het WEC-kampioenschap, maar het merk twijfelde al langer of het haar fabrieksprogramma met de Vantage GTE een vervolg wilde geven. Vandaag heeft het Britse concern bekendgemaakt dat het de stekker trekt uit haar GTE-fabrieksprogramma vanwege de nodige bezuinigingen en de toegenomen focus op de Formule 1, waar het volgend jaar met een eigen team aan zal deelnemen als opvolger van Racing Point.

Klantenteams

In plaats van het GTE Pro-programma in het WEC zal Aston Martin wel klantenteams blijven ondersteunen. De GTE-, GT3- en GT4-bolides van Aston Martin zullen daardoor voorlopig wel nog te zien blijven in diverse kampioenschappen.

Aston Martin was al sinds het allereerste WEC-seizoen in 2012 actief in de GTE Pro-klasse. De laatste jaren zag het kampioenschap ook al fabrikanten Ford en BMW vertrekken, waardoor komend seizoen alleen de bolides van Porsche en Ferrari overblijven in de GTE Pro-klasse.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van