Ga naar de inhoud
Formule 1

Red Bull bevestigt Perez als nieuwe teamgenoot van Verstappen

Sergio Perez wordt komend Formule 1-seizoen de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan is vrijdag officieel gepresenteerd door het team van Red Bull, waar hij de plek zal innemen van Alexander Albon.

Albon was het afgelopen anderhalf jaar de stalgenoot van Verstappen, maar de Thai wist geen rol van betekenis te spelen in de titelstrijd met Mercedes. Zijn positie binnen het team stond daardoor al langer onder druk, waarna donderdag het nieuws uitlekte dat Albon volgend jaar een seizoen op de reservebank zal moeten plaatsnemen.

Ervaren teamgenoot

Met de 30-jarige Perez kiest Red Bull voor een ervaren coureur en die al 178 keer aan de start stond van een Formule 1-race. Daarmee heeft de Oostenrijkse renstal voor het eerst sinds Mark Webber in 2007 een coureur aangetrokken die geen verleden heeft in het eigen opleidingstraject van het energiedrankjesconcern.

Perez reed de afgelopen jaren voor het team van Racing Point, waar hij deze winter plaats moet maken voor de komst van Sebastian Vettel. De samenwerking met de Mexicaan is in principe alleen voor 2021. Perez liet eerder al doorschemeren dat hij voor 2022 reeds een andere deal op zak heeft. Het geeft Albon de kans om op de reservebank een jaartje te rijpen, al zal Red Bull komend seizoen vooral de prestaties van Red Bull-talent Yuki Tsunoda nauwgezet gaan volgen. De Japanner maakt komend jaar bij zusterteam AlphaTauri zijn debuut in de koningsklasse.

F1-debutant
Zie ook
F1-debutant Tsunoda vervangt Kvyat in 2021 bij AlphaTauri

Albon zal in de tussentijd als test - en reserverijder druk bezig zijn met het nodige ontwikkelingswerk voor de auto van 2022. De Thai blijft daarmee wel nauw betrokken bij het team van Red Bull: "We hebben lang en hard nagedacht over deze beslissing", aldus teambaas Christian Horner. 'Nadat we onze tijd hebben genomen om alle data te analyseren hebben we besloten dat Sergio de juiste coureur is om in 2021 een team te vormen met Max. We heten hem van harte welkom bij Red Bull Racing."

Trots

Een trotse Perez vult aan: "Ik ben Red Bull ontzettend dankbaar voor deze kans. De kans om te rijden voor een team dat meevecht voor de titel is iets waar ik al op hoop sinds ik debuteerde in de Formule 1", aldus de Mexicaan, die eerder ook al zonder al te veel succes een jaartje uitkwam voor McLaren. "Het zal een trots moment zijn wanneer ik in de Red Bull-kleuren naast Max de grid zal betreden."

"Je kunt er zeker van zijn dat volgend seizoen mijn volle focus heeft. Het team en ik delen dezelfde winnaarsmentaliteit en ik weet dat ik hier ben om te presteren en om het team te helpen in de jacht op een nieuwe titel."

Dit is een artikel van