Formule 1

Wolff blijft Mercedes-teambaas na investering Ineos

18 december 2020 14:10 Aangepast: 18 december 2020 14:16

Toto Wolff blijft de komende jaren de teambaas van het Formule 1-team van Mercedes. De Oostenrijker zal nog zeker tot en met 2023 de scepter zwaaien over het team, waar hij net als Ineos ook voor een derde eigenaar van is geworden.

Moederbedrijf Daimler heeft vrijdag de nodige wijzigingen bekendgemaakt omtrent het eigendom van de regerend wereldkampioen. Het heeft een deel van de aandelen in het team verkocht aan teambaas Toto Wolff en aan sponsor Ineos, die samen met Daimler voor 33% eigenaar worden van de renstal.

Als onderdeel van de gedeeltelijke verkoop zal Wolff nog zeker drie jaar aanblijven als teambaas van de meervoudig wereldkampioen.

Ineos wordt gedeeltelijk eigenaar

Ineos kwam dit seizoen als sponsor aan boord bij Mercedes, maar het chemieconcern wordt door Mercedes-topman Ola Källenius omschreven als een 'prestigieuze investeerder' met 'potentie voor de toekomstige groei en ontwikkeling van het team.'

Ondanks het feit dat Mercedes de afgelopen zeven seizoenen al zowel de rijders- als de constructeurstitel in de wacht heeft weten te slepen, is het team voorlopig dus nog niet van plan om gas terug te nemen: "We blijven toegewijd aan de Formule 1", vervolgt Källenius. "Het aankomende uitgavenplafond, samen met de nieuwe structuur van investeerders, heeft ons in een nog sterkere positie geplaatst om het succes te laten voortduren."

Wolff blijft aan als teambaas

Wolff was al voor 30% eigenaar van het Formule 1-team van Mercedes, maar het was lang onduidelijk of hij zou aanblijven als teambaas. Met de nieuwe deal gaat de Oostenrijker dus nog zeker drie jaar langer door op zijn positie: "We hebben samen zoveel hoogte- en dieptepunten bereikt dat ik me niet kan voorstellen hoe het is om met een betere groep samen te werken in deze sport. Ik ben dan ook blij dat we samen door zullen gaan in dit nieuwe tijdperk."

Het is nu wachten op het moment dat wereldkampioen Lewis Hamilton zijn handtekening zet onder een nieuw Mercedes-contract. De Brit – die had aangegeven dat hij Wolff graag als teambaas aan boord wil houden – liet vorig weekend weten dat hij voor de Kerst een overeenkomst hoopt te bereiken met Mercedes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van