Formule 1

Perez in 2021 de nieuwe teamgenoot van Verstappen bij Red Bull

17 december 2020 22:57 Aangepast: 17 december 2020 23:55

Sergio Perez maakt deze winter de overstap naar het team van Red Bull. De Mexicaan wordt in 2021 de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen en vervangt daarmee Alexander Albon, die een jaartje op de reservebank moet plaatsnemen.

Het gerucht dat Perez de overstap maakt naar Red Bull gaat al een tijdje rond in de paddock, maar de deal lijkt nu eindelijk officieel rond te zijn. Onder andere het doorgaans goed ingelichte Speedweek, dat in handen is van Red Bull, meldt dat de Mexicaan vrijdag officieel zal worden gepresenteerd door de Oostenrijkse renstal.

Albon op de reservebank

Alexander Albon was het afgelopen anderhalf jaar de teamgenoot van Verstappen, maar de Thai kon niet tippen aan de prestaties van zijn stalgenoot. De coureur heeft lang de tijd gekregen om zich te bewijzen, maar wordt in 2021 nu toch een jaartje op de reservebank geplaatst.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Terugblik: Wordt Perez beloond met het stoeltje naast Verstappen?

Ervaren teamgenoot

Met Sergio Perez krijgt Verstappen een ervaren coureur als teamgenoot. De Mexicaan – die volgende week 31 wordt – stond al 178 keren aan de start van een Formule 1-race. Daarnaast mag ‘Checo’ zich sinds kort ook Grand Prix-winnaar noemen: de Mexicaan profiteerde in Bahrein van het nodige geblunder bij het team van Mercedes en scoorde daarmee zijn allereerste overwinning in de Formule 1.

Perez reed de afgelopen jaren voor het team van Racing Point, maar moet daar deze winter plaatsmaken voor viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Het leek er even op dat de Mexicaan daardoor zonder stoeltje kwam te zitten voor 2021, maar daar heeft het team van Red Bull nu dus een stokje voor gestoken.

Strijd met Mercedes

Perez moet er in 2021 vooral voor gaan zorgen dat het team van Red Bull zowel bij de coureurs als de constructeurs de WK-strijd aan kan gaan met het team van Mercedes. Dit jaar eindigde Perez het seizoen al direct achter Verstappen. Ondanks het feit dat hij na een positieve coronatest twee van de zeventien  races moest overslaan dit jaar, eindigde de Mexicaan het seizoen op een vierde plek in de WK-stand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van