Formule 1

Interlagos blijft de komende vijf jaar op Formule 1-kalender

16 december 2020 21:10 Aangepast: 16 december 2020 21:15
De start van de Braziliaanse GP in 2019

De Formule 1-race in Brazilië zal nog zeker tot en met 2025 verreden worden op het circuit van Interlagos. Formule 1-eigenaar Liberty Media heeft een nieuw vijfjarig contract gesloten met het iconische circuit in Sao Paulo.

De Braziliaanse Grand Prix zou in 2021 eigenlijk gaan verhuizen naar een nieuw circuit in Rio de Janeiro, maar vanwege lokale weerstand tegen de aanleg van het circuit ligt de bouw van de nieuwe baan voorlopig stil. De Formule 1 heeft dan ook besloten om het aflopende contract met Interlagos met vijf jaar te verlengen, waarmee het circuit in Sao Paulo nog zeker tot en met 2025 zeker is van een plekje op de F1-kalender.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 onder vuur voor geplande race in Rio

Als onderdeel van de nieuwe deal zal de race de komende jaren niet langer bekend staan als de Braziliaanse Grand Prix, maar zal deze als de Grand Prix van Sao Paulo op de kalender komen te staan.

'Hoogtepunt voor fans en coureurs'

"Brazilië is een heel belangrijke markt voor de Formule 1, met haar toegewijde fans en lange historie in de sport", aldus Formule 1 CEO Chase Carey. "De race is altijd al een hoogtepunt geweest voor onze fans, de coureurs en onze partners. We kijken er dan ook naar uit om onze fans de komende vijf jaar opnieuw spannende races voor te schotelen op het circuit van Interlagos."

De Braziliaanse Grand Prix wordt al sinds 1990 verreden op Interlagos. Afgelopen jaar ontbrak het circuit op de kalender vanwege het coronavirus. Max Verstappen wist er in 2019 de laatste Grand Prix op zijn naam te schrijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van