Formule 1

Albon: 'Alles aan gedaan' om F1-stoeltje te behouden

13 december 2020 19:43 Aangepast: 13 december 2020 19:47

Alexander Albon vindt dat hij er alles aan gedaan heeft om zijn toekomst bij het team van Red Bull te redden. De Thai eindigde de laatste race van het seizoen zondag net naast het podium op een vierde plek.

De positie van Albon bij het team van Red Bull stond de voorbije maanden flink onder druk. Onder andere Sergio Perez en Nico Hülkenberg werden al genoemd als potentiële vervangers voor 2021, maar het team van Red Bull heeft aangegeven dat het pas na afloop van het seizoen bekend zal maken wie volgend jaar de teamgenoot wordt van Verstappen.

Albon kon zondag de beide Mercedes-rijders niet echt onder druk zetten, in een race die gewonnen werd door teamgenoot Verstappen. Met zijn vierde plek denkt de Thai toch dat hij er alles aan heeft gedaan heeft om zijn stoeltje te redden.

Albon sluit af met 'beste weekend'

"Dit is mijn beste weekend geweest wat betreft mijn prestaties", blikte Albon terug op het finaleweekend. "Ik wil het team dan ook bedanken voor hun steun. We hebben niet opgegeven en bleven zoeken naar een oplossing om mij meer op mijn gemak te laten voelen in de auto. Het is echt een lastige auto om te besturen. Ik ben trots mezelf en op het feit dat ik ondanks alle druk hier nog een goed resultaat heb gescoord. Het was een goed einde van het jaar."

Voor Albon, die dit jaar één keer op het podium eindigde, breekt er na het sterke slotweekend in Abu Dhabi nu een onzekere tijd aan: "Of het genoeg is geweest of niet is niet aan mij. Ik heb echter het gevoel dat ik er alles aan heb gedaan. Ik laat het nu aan anderen om hun keuze te maken."

Teambaas Horner looft Albon

Teambaas Christian Horner was het eens met Albon over zijn sterke weekend in Abu Dhabi: "Hij heeft het vandaag goed gedaan," sprak de Brit tegen Sky Sports F1. "Dit was een van z'n sterkste weekenden van het seizoen en hij heeft een goede race gereden. Hij heeft Lewis aan het einde nog flink onder druk gezet. Het geeft ons een compleet pakket aan informatie om te analyseren en om na te gaan denken over wat we zullen doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van