Formule 1

Silverstone vernoemt rechte stuk naar Lewis Hamilton

12 december 2020 22:30 Aangepast: 02 januari 2021 22:34
'Hamilton Straight' op het circuit van Silverstone

Het circuit van Silverstone brengt een bijzonder eerbetoon aan Lewis Hamilton. Het Britse circuit gaat het rechte stuk op start/finish vernoemen naar de Mercedes-coureur.

Het circuit in Northamptonshire, waar ieder jaar ook de Britse Grand Prix wordt verreden, is in handen van de British Racing Drivers' Club. Zaterdag heeft de BRDC besloten dat het gedeelte op start/finish voortaan door het leven zal gaan als Hamilton Straight.

Het vernoemen van een deel van een circuit naar een (oud-)coureur is niet nieuw in de racerij, al is het wel voor het eerst dat het circuit van Silverstone een deel van haar baan naar een coureur vernoemt.

Eerbetoon

Met het Hamilton Straight wil de BRDC de coureur eren voor zijn prestaties in de autosport. De Brit scoorde dit jaar zijn zevende wereldtitel en heeft al 95 Grand Prix-zeges op zak, wat hem niet alleen de meest succesvolle Britse coureur ooit, maar ook de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden maakt.

Voormalig F1-coureur David Coulthard had zaterdag als president van de BRDC de eer om Hamilton het heuglijke nieuws te brengen. De Brit reageerde zichtbaar emotioneel en dankbaar op de herbenoeming van het rechte stuk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van