Formule 1

Hamilton geeft toe: 'Ben nog niet 100%'

12 december 2020 17:50 Aangepast: 12 december 2020 18:58

Lewis Hamilton geeft aan dat hij na zijn coronabesmetting nog niet helemaal de oude is. De Brit maakt dit weekend zijn rentree in Abu Dhabi, nadat hij vorige week na een positieve test de race in Bahrein moest overslaan.

Hamilton heeft dit weekend nog niet al te veel indruk kunnen maken en moest in de kwalificatie genoegen nemen met een derde tijd, al was het verschil met polesitter Max Verstappen slechts 0.086 seconde. De Brit geeft toe dat hij nog kampt met de naweeën van het virus, dat er bij de wereldkampioen flink in heeft gehakt.

"Het is echt een vervelend virus"

"Ik zei eerder in Australië al hoe serieus het virus is. Ik leef echt mee met de mensen die er onder geleden hebben of die er een geliefde door zijn verloren", aldus Hamilton. "Het is echt een vervelend virus. Ik voel me nog niet 100% en heb nog wat last van mijn longen, maar ik zou ook nog rijden als een van mijn armen er half af hangt. Zo zitten wij coureurs nu eenmaal in elkaar. Zo erg is het gelukkig niet."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen stormt in Abu Dhabi naar laatste pole van 2020

Hamilton verwacht zware race

Hamilton heeft morgen 55 ronden de kans om Verstappen van de zege af te houden, maar de Brit zet zich schrap voor een lastige seizoensfinale: "Het gaat fysiek gezien absoluut geen makkelijke race worden. Ik zal echter alles gaan geven wat ik heb."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van