Formule 1

Leclerc eert teamgenoot Vettel met bijzondere afscheidshelm

11 december 2020 19:00 Aangepast: 11 december 2020 19:16

Charles Leclerc neemt dit weekend op fraaie wijze afscheid van zijn teamgenoot. De Monegask rijdt de Grand Prix van Abu Dhabi met een speciale helm, als eerbetoon aan Sebastian Vettel.

Leclerc had de afgelopen twee jaar bij Ferrari Vettel als teamgenoot, maar de Duitser maakt deze winter de overstap naar het team van Aston Martin. Ondanks het feit dat de twee elkaar op de baan een aantal keren zijn tegengekomen, heeft Leclerc er nooit een geheim van gemaakt dat hij veel respect en bewondering heeft voor de viervoudig wereldkampioen.

Danke Seb

Als laatste eerbetoon aan Vettel rijdt Leclerc dit weekend met een speciale helm de Grand Prix van Abu Dhabi. De Monegask heeft het bekende ontwerp van de Duitser gekopieerd, al heeft hij de Duitse vlag op de helm ingeruild voor die van Monaco. Op de bovenkant van de helm staat de tekst 'Danke Seb', terwijl in het startnummer van Leclerc foto's van hemzelf met Vettel zijn verwerkt.

Vettel zelf kan het gebaar wel waarderen: "Het is een mooi gebaar dat hij met die helm rijdt, ik waardeer het zeer", aldus de Duitser, die zelf ook een speciale helm heeft laten ontwerpen voor zijn laatste race met Ferrari. De viervoudig wereldkampioen heeft gekozen voor een chromen helm, waarin zowel de Italiaanse als de Duitse vlag zit verwerkt. De tekst bovenop de helm is een bedankje aan de medewerkers en fanatieke fans van Ferrari, terwijl onder andere ook de overwinningen en overige prestaties van Vettel in zijn tijd bij de Scuderia zijn verwerkt in het ontwerp.

Bekijk hieronder de bijzondere helmen van Leclerc en Vettel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van