Formule 1

Mercedes gunt De Vries allereerste F1-test in Abu Dhabi

11 december 2020 12:21 Aangepast: 11 december 2020 12:26

Nyck de Vries mag volgende week voor het eerst in zijn carrière testen met een Formule 1-bolide. Net als Formule E-stalgenoot Stoffel Vandoorne mag de Nederlander voor Mercedes in actie komen tijdens de post season-test in Abu Dhabi.

Na het laatste Grand Prix-weekend van het F1-seizoen staat er dinsdag nog een zogenaamde Young Drivers Test op het programma in Abu Dhabi. Aanvankelijk was deze test alleen bedoeld voor jonge, onervaren coureurs. De FIA heeft de teams inmiddels ingelicht dat ook coureurs die al meer dan twee Formule 1-races hebben gereden er in actie mogen komen, wat het team van Renault bijvoorbeeld in staat stelt om Fernando Alonso alvast wat meters te laten maken ter voorbereiding op zijn rentree in de koningsklasse volgend jaar.

Formule E-coureurs in actie tijdens F1-test

Mercedes laat volgende week Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries in actie komen op het Yas Marina Circuit. Beide rijders, die doorgaans voor Mercedes uitkomen in de Formule E, zullen elk een dagdeel in actie mogen komen met de kampioensbolide van dit jaar.

Voor Vandoorne – die vorige week ondanks zijn rol als reserverijder nog werd gepasseerd door Mercedes als potentiële vervanger van Lewis Hamilton – wordt het zijn terugkeer achter het stuur van een F1-auto. De Vries reed op een paar demonstraties na nog nooit met een Formule 1-auto.

"Dromen komen uit"

"Ik stat al te springen sinds de dag dat ik ervan op de hoogte werd gebracht", reageert de Formule 2-kampioen van 2019 op het nieuws. "Dit wordt mijn Formule 1-debuut. Ik kan Mercedes niet genoeg bedanken hun vertrouwen en deze kans. Dromen komen uit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van