Extreme E

Lewis Hamilton strikt Sebastien Loeb voor eigen Extreme E-team

11 december 2020 01:12 Aangepast: 11 december 2020 12:43

Negenvoudig wereldkampioen Rally Sebastien Loeb gaat in de Extreme E rijden voor het team van zevenvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton. De Fransman is de volgende grote naam die is toegevoegd aan de steeds imposanter wordende line-up voor het debuutseizoen van het elektrische offroad-kampioenschap.

Het X44-team van Lewis Hamilton is een van de teams dat volgend jaar met een elektrische SUV gaat deelnemen aan het allereerste seizoen van de Extreme E, een gloednieuw kampioenschap dat met races op extreme locaties tevens aandacht wil vragen klimaatverandering.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Extreme E presenteert racekalender voor allereerste seizoen

Wereldkampioenen bundelen de krachten

Hamilton, de meest succesvolle coureur in de Formule 1, heeft voor zijn eigen team de meest succesvolle coureur uit de rallysport weten te strikken. Niemand minder dan negenvoudig wereldkampioen Rally Sebastien Loeb zal gaan rijden voor het team van de Britse wereldkampioen. De 46-jarige Fransman gaat een team vormen met de 29-jarige Cristina Gutierrez. De Spaanse rallyrijdster haalde onder andere al vier keer de eindstreep in de Dakar Rally.

"Het zijn allebei geweldige rijders en ik kijk echt uit naar wat ze kunnen doen in de races", aldus Hamilton. "Cristina is een opkomend talent die een geweldige toekomst voor zich heeft, terwijl Sebastien een geweldige coureur is die ik al jaren bewonder. Ik ben er zo trots op dat ik beide coureurs aan boord heb."

Line-up vol grote namen

Loeb is lang niet de enige wereldkampioen die gaat deelnemen aan de Extreme E, waar ieder team uit zowel een mannelijke als een vrouwelijke coureur moet bestaan. Eerder werd ook al tweevoudig wereldkampioen rally en drievoudig Dakar-winnaar Carlos Sainz toegevoegd aan de line-up. Ook wereldkampioenen rallycross Mattias Ekström, Johan Kristoffersson en Timmy Hansen gaan volgend jaar rijden in de Extreme E.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Rosberg strikt wereldkampioen rallycross Kristoffersson voor Extreme E-team

Voor de start van het Extreme E-seizoen in maart, zullen Sainz, Ekström en Loeb elkaar volgende maand al treffen in Saudi-Arabië, waar zij deel zullen nemen aan de 43ste editie van de Dakar Rally.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van