Formule 1

F1-coureur Grosjean heeft één hand uit verband

10 december 2020 11:41 Aangepast: 10 december 2020 14:10

Elf dagen na zijn zware crash in de Grote Prijs van Bahrein heeft Romain Grosjean weer één hand vrij. De Fransman liep brandwonden op aan beide handen toen hij ontsnapte uit de vuurzee die ontstond nadat hij met zijn Haas-bolide op hoge snelheid de vangrails in was gereden. De auto brak in tweeën, wat tot een brand leidde.

Grosjean moest dagenlang met beide handen in het verband rondlopen. Hij hoopte aanvankelijk komend weekeinde tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi nog een keer te kunnen racen, maar dat bleek niet haalbaar.

Afgelopen weekeinde besloot de 34-jarige coureur om terug naar zijn huis in Zwitserland te gaan, waar hij deze week zijn kinderen weer kon omhelzen en de verjaardag van zijn vrouw vierde. Het herstel van zijn verwondingen verloopt inmiddels voorspoedig

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Grosjean ontmoet zijn redders: 'Jij was de man die de weg overstak?'

Inmiddels heeft Grosjean één hand uit het verband: "Ik heb 50 procent terug", reageert de Fransman op Instagram. "Het maakt me ontzettend blij dat ik mijn rechterhand weer uit het verband heb. Hij moet elke dag nog flink ingesmeerd worden, maar het voelt zo goed om hem in zo'n goede staat terug te zien. Nu is het vooral nog wachten op het herstel van mijn linkerhand."

Grosjean keert volgend jaar niet in de Formule 1. De Fransman richtte zich voor zijn crash op een toekomst in de Amerikaanse IndyCar Series, maar ook een terugkeer naar de lange-afstandsracerij is niet uitgesloten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van