Formule 1

Hamilton mikt op rentree in Abu Dhabi: 'Voel me geweldig'

08 december 2020 16:02 Aangepast: 08 december 2020 16:05

Lewis Hamilton hoopt komend weekend in Abu Dhabi weer terug achter het stuur van zijn Mercedes te klimmen. De Britse wereldkampioen heeft op social media voor het eerst in een week tijd een update gegeven.

Hamilton werd vorige week maandag positief getest op Covid-19, waarna hij de Grand Prix van Sakhir afgelopen weekend moest laten schieten. De Mercedes-coureur kampte met milde klachten, maar voelt zich inmiddels weer een stuk beter.

"Een van de moeilijkste weken in tijden"

"Ik weet dat ik de afgelopen week niet veel van me heb laten horen", aldus de Brit. "Het was een van de moeilijkste weken in tijden voor mij. Ik heb me gefocust op mijn herstel en geprobeerd om weer in vorm te komen zodat ik komend weekend in Abu Dhabi weer in de auto kan stappen voor de laatste race."

"Toen ik vanochtend wakker werd voelde ik me geweldig en ik heb net weer mijn eerste work-out achter de rug, dus ik wilde even een positieve boodschap jullie kant op sturen en laten weten dat ik me goed voel."

Hamilton sloot zijn videoboodschap af met een dankwoord aan zijn fans voor alle beterschapswensen die hij de afgelopen week heeft mogen ontvangen: "Dat waardeer ik echt."

Vraagtekens rondom rentree

Het is nog niet bekend of Hamilton komend weekend weer zijn rentree kan maken. Ook bij een negatieve test zal hij van de lokale autoriteiten namelijk eerst nog toestemming moeten krijgen om naar Abu Dhabi af te reizen. Mercedes heeft al laten weten dat George Russell opnieuw zijn vervanger zal zijn als Hamilton ook de laatste race van het seizoen moet laten schieten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van