Formule 1

Russell: "Ben er kapot van, maar ook trots"

06 december 2020 23:18 Aangepast: 06 december 2020 23:24

Niet George Russell, maar Sergio Perez pakte zondag in Bahrein zijn allereerste overwinning in de Formule 1. De Mexicaan profiteerde van een pitblunder en een lekke band voor Russell, die de zege zo tot twee keer toe door de vingers zag glippen.

Als vervanger van Lewis Hamilton mocht Russell dit weekend voor het eerst achter het stuur van de Mercedes kruipen, maar de Brit wist zondag meteen indruk te maken. Russell wist teamgenoot Valtteri Bottas te verschalken bij de start, om vervolgens soeverein het eerste deel van de race aan kop te rijden.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Russell, totdat het team van Mercedes blunderde in de pits en de Brit werd weggestuurd met de verkeerde set banden. Na een extra pitstop knokte de invaller zich – onder andere via een knappe inhaalactie op Bottas – terug in de race en zette hij koers richting Perez, totdat het tien ronden voor het einde weer mis ging: een lekke band gooide opnieuw roet in het eten, waardoor Russell uiteindelijk genoegen moest nemen met een negende plek.

"Het was geen fijn gevoel toen ik uit de auto sprong"

"Ik kan niet echt onder woorden brengen hoe ik me nu voel om eerlijk te zijn", sprak een ontgoochelde Russell na de race. "Het was geen fijn gevoel toen ik uit de auto sprong. Ik heb al eerder races gehad waar de zege me ontnomen werd, maar twee keer? Dat ik kon ik echt niet geloven."

"Ik heb alles gegeven," vervolgde Russell. "Ik controleerde de race na de start, voelde me op mijn gemak n de eerste ronde en hield het gat naar Valtteri in stand. Toen ging het mis in de pits."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Radioprobleem leidde tot 'kolossale f*ck up' bij Mercedes

"Ik had Sergio nog kunnen pakken"

De blunder in de pits had volgens Russell echter nog niet fataal hoeven te zijn: "Ik denk dat ik Sergio nog had kunnen pakken. We hadden zo'n groot bandenvoordeel, de auto was zo snel. Ik ben er kapot van, maar tegelijkertijd ook trots op wat we bereikt hebben."

Boete voor Mercedes

Omdat Russell na zijn tweede pitstop op de verkeerde banden werd weggestuurd kreeg het team van Mercedes na de race nog een boete van €20.000,- opgelegd. De negende plek van Russell bleef wel staan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van