Formule 1

Leclerc bestraft voor aanrijding: 'Het was vooral ongelukkig'

06 december 2020 21:38 Aangepast: 06 december 2020 21:42

Charles Leclerc heeft een gridstraf van drie plaatsen aan zijn broek gekregen voor zijn aanvaring met Sergio Perez aan het begin van de Grand Prix van Sakhir. Het incident zorgde ervoor dat niet alleen de Ferrari-coureur, maar ook Max Verstappen al na vier bochten kon uitstappen.

Leclerc was aan het begin van de race met Perez en Verstappen in gevecht om de derde plaats. De Monegask remde laat voor de vierde bocht, maar tikte vervolgens de Racing Point van Sergio Perez aan die vanaf de buitenkant van de baan naar binnen sneed. Voor Leclerc markeerde het een vroegtijdig einde van de race, terwijl ook Verstappen kon uitstappen omdat hij na een uitwijkmanoeuvre in de bandenstapels was beland.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen kritisch op Leclerc: 'Waarom zo roekeloos?'

Gridstraf

Na afloop van de race hielden de stewards Leclerc verantwoordelijk voor de aanvaring. De Monegask kreeg voor de eerstvolgende race in Abu Dhabi volgende week een gridstraf van drie plaatsen aan zijn broek.

"Ik reed in feite op de vijfde plaats en we reden zij aan zij. Ik zat een beetje achter Max en probeerde hem in te halen in Bocht 4", likte Leclerc voor de camera's van Sky Sports terug op het incident.. "Ik had Perez gezien, maar ik had verwacht dat hij buitenom zou gaan, aan de buitenkant van Bottas en aan die kant van de baan zou blijven. Toen besloot hij echter om in te sturen en was het voor mij te laat om nog af te remmen."

Ongelukkig

Verstappen en de stewards legden achteraf dus de schuld bij Leclerc, maar de Monegask is zelf van mening dat het vooral een ongelukkige samenloop van omstandigheden was: "Het was geen fout van Perez. Ik leg de schuld niet bij hem. Als er iemand schuld heeft vandaag ben ik het. Maar ik wil het eerder bestempelen als ongelukkig in plaats van schuld."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van