Formule 1

Verstappen kritisch op Leclerc: 'Waarom zo roekeloos?'

06 december 2020 21:13 Aangepast: 06 december 2020 21:19
Een beteuterde Verstappen naast zijn gecrashte Red Bull

Max Verstappen begrijpt niet waarom Charles Leclerc en Sergio Perez na de start van de Grand Prix van Sakhir zoveel risico namen. Het leidde tot een aanrijding tussen beide coureurs, wat uiteindelijk voor Verstappen en Leclerc een vroegtijdig einde van de race betekende.

Verstappen startte de race in Bahrein als derde en had een goede start, maar kon achter de beide Mercedessen geen kant op. Daardoor kwam de Nederlander in de strijd om de derde plaats in de sandwich tussen de Racing Point van Sergio Perez en de Ferrari van Charles Leclerc. Laatstgenoemde remde aan de binnenkant van de bocht zo laat dat hij de auto van Perez aantikte, waarna Verstappen moest uitwijken. De Nederlander kwam daardoor echter in het grind terecht, waarna zijn race in de bandenstapels ten einde kwam.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen snel klaar na ongelukkige crash in eerste ronde

"Ik had eigenlijk best een goede start", blikte Verstappen voor Sky Sports F1 terug op zijn kortstondige race. "Bottas sneed me wat af, maar dat is wel normaal waardoor ik wat gas terug moest nemen."

"Het was een kwestie van overleven"

"Op dat moment was het puur een kwestie van overleven tussen die twee auto's. Ik heb geen idee waarom ze zo agressief waren, waarom ze zo roekeloos waren. We rijden allemaal voorin en nu worden twee auto's daar het slachtoffer van."

Verstappen legt schuld bij Leclerc

Verstappen legde de schuld vooral bij Leclerc, die later door de wedstrijdleiding ook werd bestraft voor de aanrijding: "Vooral Charles, ik weet echt niet waarom hij daar zo aan de binnenkant zit en zo laat remt. Wat verwacht je dan? Perez kan niet zien wat daar aan de binnenkant gebeurt. Vervolgens blokkeert hij z'n wiel en knalt hij met onderstuur tegen Perez. Ik probeerde buitenom te gaan, maar ik kon niets meer doen."

De uitvalbeurt van Verstappen was zijn vijfde DNF van het seizoen. Eerder dit jaar ging het op Mugello ook al in de eerste ronde mis voor de Limburger.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van