Formule 1

Verstappen snel klaar na ongelukkige crash in eerste ronde

06 december 2020 18:28 Aangepast: 06 december 2020 18:59
Verstappen en Leclerc geparkeerd in de grindbak Beeld © F1

Max Verstappen heeft in Bahrein zijn vijfde uitvalbeurt van het seizoen moeten noteren. In de Grand Prix van Sakhir ging het al in de allereerste ronde mis voor de Nederlander.

Verstappen had vanaf de derde plaats een goede start met zijn Red Bull, maar kon geen kant op achter de beide Mercedessen van Valtteri Bottas en George Russell. Daardoor konden Charles Leclerc en Sergio Perez aansluiten bij de Nederlander in de sprint naar de vierde bocht.

In de strijd om de derde plek raakten Leclerc en Perez elkaar bij het aanremmen van Bocht 4. Verstappen moest uitwijken buitenom, maar kwam daardoor op het vuil terecht waarna hij rechtdoor in de grindbak gleed en tot stilstand kwam in de bandenstapels.

Net als de uiterst ongelukkige Verstappen markeerde het incident ook het einde van de race voor Leclerc, die met zijn Ferrari ook in het grind kwam te staan. Perez kon zijn weg wel vervolgen, maar zakte terug naar de allerlaatste plek.

Het is de vijfde uitvalbeurt van Verstappen dit jaar, die eerder dit jaar ook op het circuit van Mugello al in de allereerste ronde zijn race moest staken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van