Formule 2

Schumacher grijpt Formule 2-titel na zinderende ontknoping

06 december 2020 14:06 Aangepast: 06 december 2020 14:16

Mick Schumacher zal volgend jaar als regerend Formule 2-kampioen gaan debuteren in de Formule 1. De zoon van Michael Schumacher stelde zondag de titel veilig in de talentenklasse na een zinderende ontknoping in Bahrein.

Schumacher begon de allerlaatste race van het seizoen met een riante voorsprong van 14 punten op Callum Ilott, zijn enig overgebleven concurrent in de titelstrijd. De Duitser had een goede start en klom naar de tweede plek, maar maakte het zich vervolgens zelf lastig: Schumacher verremde zich namelijk in de openingsronde voor de vierde bocht , blokkeerde zijn rechter voorwiel en wist polesitter Dan Ticktum maar net te ontwijken.

Ondanks de fout hield Schumacher aanvankelijk stand vooraan, maar de Duitser moest al snel de prijs betalen voor de fout in de eerste ronde. Vanwege de ‘flat spot’ op zijn rechter voorwiel verloor de Prema-rijder snelheid en kwam hij al snel onder enorme druk te staan van Ilott, die zijn kans rook en zich uiteindelijk ook langs zijn titelrivaal wist te knokken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mick Schumacher in 2021 met Haas in de Formule 1

Schumacher had op zijn versleten setje banden alle snelheid verloren en dook na inhaalactie van Ilott de pits in voor een nieuw setje rubber. Daardoor had Ilott opeens weer volop kans op de titel, maar dan moest hij wel minimaal in de top twee zien te finishen. Die opgave bleek net iets te hoog gegrepen voor de Brit, die inmiddels ook wel het meeste van zijn banden had gevergd. Ilott zakte terug in de rangorde naar een uiteindelijke tiende plaats, waardoor Schumacher ondanks zijn achttiende plek alsnog de titel wist te veroveren.

Daruvala scoort eerste F2-zege

De strijd om de overwinning werd vooraan gewonnen door Jehan Daruvala. De Indiër scoorde na een solide race zijn allereerste zege in de Formule 2, waarmee hij de twaalfde verschillende winnaar van het seizoen werd. Yuki Tsunoda – winnaar van de hoofdrace op zaterdag – maakte er een 1-2 van voor het team van Carlin. Polesitter Dan Ticktum maakte het podium compleet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van