Formule 1

Grosjean sluit rentree in Abu Dhabi uit

06 december 2020 12:07 Aangepast: 06 december 2020 12:39

Romain Grosjean zal volgende week in Abu Dhabi niet terugkeren achter het stuur van zijn Haas. De Fransman keert terug naar Zwitserland om daar beter te kunnen herstellen van de verwondingen die hij vorige week opliep bij een zware crash in de Grand Prix van Bahrein.

Grosjean vloog vorige week met een klap van 53G in de vangrails, waarna zijn Haas in tweeën brak en vlam vatte. De Fransman zat 28 seconden in de vlammenzee, maar hield wonder boven wonder alleen brandwonden aan zijn handen over aan de crash.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Grosjean blikt terug: 'Ik heb de dood in de ogen gekeken'

Vanwege zijn crash wordt Grosjean dit weekend tijdens de tweede race in Bahrein vervangen door Pietro Fittipaldi, maar de Fransman hoopte volgende week in Abu Dhabi terug te kunnen keren achter het stuur van zijn Haas. Vandaag heeft Grosjean echter bekendgemaakt dat hij terug zal vliegen naar zijn huis in Zwitserland en volgende week ook de laatste race van het seizoen zal missen. Fittipaldi zal er opnieuw zijn plek innemen.

"Een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven"

“Tot mijn verdriet kan ik niet mijn laatste race in Abu Dhabi rijden,” vertelt Grosjean in een verklaring. “We hebben alles geprobeerd met de dokter om te herstellen en mijn hand te laten genezen, maar het risico is te groot. Er is dan ook besloten dat ik volgende week  niet zal racen.”

“Het is een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven, maar uiteraard ook een van de verstandigste. Ik zal het team gaan missen, maar ik zal ze zoals altijd wel gaan steunen.”

Laatste test

Grosjean heeft voor 2021 geen nieuw Formule 1-contract, waarmee zijn carrière in de koningsklasse tot een abrupt einde komt. De Fransman hoopt dan ook dat hij nog één keer voor een willekeurig team met een Formule 1-auto kan testen, om zo zijn avontuur in de sport op een betere manier af te kunnen sluiten.

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf zaterdag al aan dat hij wel bereid is om de coureur een privétest met een Mercedes aan te bieden, mocht een ander team daar niet toe bereid zijn: “Als we er toestemming voor krijgen en geen enkel ander team zou hem die kans aanbieden, dan zouden wij dat doen,” bevestigde de Oostenrijker.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Grosjean ontmoet zijn redders: 'Jij was de man die de weg overstak?'

Tien podiumfinishes

De 34-jarige Grosjean stond 179 keer aan de start van een Formule 1-race en finishte tien keer op het podium. Na vijf seizoenen moet hij volgend jaar het veld ruimen bij het team van Haas, dat volgend jaar met Mick Schumacher en Nikita Mazepin voor een geheel nieuwe line-up kiest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van