Formule 1

Verstappen niet onder de indruk van ingekort circuit: ‘Best gevaarlijk zelfs’

04 december 2020 22:38 Aangepast: 04 december 2020 22:56

Max Verstappen is niet bepaald onder de indruk van het ingekorte circuit van Bahrein waar de Formule 1 dit weekend in actie komt. De Nederlander eindigde de vrijdag in Sakhir op een tweede plek, maar moest erkennen dat er nog wel wat werk aan de winkel is.

De Formule 1 racet dit weekend voor het tweede opeenvolgende weekend op het circuit van Bahrein, maar de coureurs zullen er dit weekend gebruikmaken van een korte lay-out van 3,5 kilometer. Het circuit telt maar vier remzones en een flink aantal rechte stukken, waardoor een rondje er vrijdag minder dan 55 seconden duurde.

"Het kan altijd beter"

Verstappen eindigde de dag achter George Russell op de tweede plek, maar was achteraf niet helemaal tevreden: “Het was best lastig en qua balans hebben we nog niet de optimale afstelling gevonden, vooral voor de korte runs,” aldus Verstappen. “De lange runs waren wel zeker een verbetering en zagen er zelfs best goed uit, maar het ka altijd beter.”

Gevaarlijk

Over het circuit zelf was Verstappen niet bepaald enthousiast: “Het circuit is niet de meest spannende baan om op te rijden. Omdat een ronde zo kort is staat de radio constant open met waarschuwingen voor achteropkomend verkeer. De tweede sector is ook nog eens heel blind in een aantal bochten, dus het maakt het er niet gemakkelijk op om de banden te koelen voor een tweede snelle ronde. Het maakt het best gevaarlijk zelfs.”

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Russell ook bovenaan in tweede vrije training, Verstappen weer tweede

Verstappen eindigde de vrijdag op een tweede plek, maar gaat er vanuit dat de elfde plek van Valtteri Bottas een vertekend beeld gaf: “We weten nooit echt zeker waar we staan op vrijdag, maar de snelste ronde van Valtteri was geschrapt dus het lijkt erop dat we wel een paar tienden achter Mercedes staan. We hebben nog wel wat werk voor de boeg voor de kwalificatie, maar we zullen ons focussen op ons racetempo om ervoor te zorgen dat we zo competitief mogelijk zullen zijn.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van