Formule 1

Verstappen: Ook zonder Hamilton wordt winnen moeilijk

04 december 2020 00:10 Aangepast: 04 december 2020 02:33

Max Verstappen denkt niet dat de afwezigheid van Lewis Hamilton de zegekansen van Red Bull vergroot dit weekend. De Limburger maakt zich op voor een lastig weekend op een bijzondere lay-out van het circuit van Bahrein.

Voor de tweede opeenvolgende race in Bahrein maakt de Formule 1 dit weekend voor het eerst gebruik van de buitenste lay-out van het circuit in de woestijn. Wat overblijft is een rondje van slechts 3,5 kilometer met drie lange rechte stukken en slechts vier echte rempunten, waardoor een rondje in een Formule 1-auto minder dan een minuut zal duren.

De unieke lay-out van het circuit speelt de Red Bull van Verstappen niet echt in de kaart. De Nederlander verwacht dan ook dat zijn kansen op de overwinning worden vergroot nu Lewis Hamilton – die dit jaar al 11 van de 15 races wist te winnen – ontbreekt op de startgrid na een positieve coronatest.

Lastige opgave

"Er is geen Lewis dit weekend, maar wel Valtteri [Bottas] en George [Russell] in de snelste auto van het veld", aldus Verstappen. "Het zal dus nog steeds heel lastig worden om te winnen, zeker met deze lay-out."

Verstappen denkt zelfs dat de auto's achter Red Bull dit weekend een stuk dichterbij zullen zitten: "Het zal heel dicht bij elkaar gaan zitten vergeleken met de jongens die vorige week nog achter ons zaten. Ik denk dan ook niet dat we het makkelijk gaan krijgen."

"Deze lay-out zal de auto's met meer vermogen in de kaart spelen. Ik verwacht dat wij het dan ook wat lastiger gaan krijgen."

Verstappen hoopt niet op tweede Monza

De korte lay-out stelt de coureurs voor een geheel nieuwe uitdaging, denkt ook Verstappen: "Dit is wel een circuit wat er tussenuit springt ja. Het is toch al best zanderig en het gedeelte waar wij gaan rijden wordt niet veel gebruikt. Het is een nieuwe uitdaging, we zullen zien wat het ons brengt."

De Nederlander hoopt in ieder geval niet dat het circuit lijkt op dat van Monza, een andere hogesnelheidsbaan met weinig bochten waar Verstappen eerder dit jaar nog negen tienden van een seconde tekort kwam in de kwalificatie: 'Ik hoop echt niet dat het zoals Monza gaat zijn. Dit circuit is wel wat anders. Je hebt hier wat meer bochten waar je een verschil kunt maken. In Monza rijdt iedereen met extreem weinig downforce waardoor je op de rechte stukken echt veel tekort komt. Hier gaat het denk ik wel wat anders zijn. Laten we hopen dat het hier iets beter zal gaan voor ons."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van