Emotionele terugkeer

Grosjean ontmoet zijn redders: 'Jij was de man die de weg overstak?'

03 december 2020 22:01 Aangepast: 04 december 2020 00:47
Romain Grosjean keerde donderdag terug op het circuit van Sakhir. Beeld © Zuma Press

"Jij was de man die de weg overstak?” Zichtbaar verbaasd ontmoette Romain Grosjean vandaag één van de mannen die zondag zijn leven redde na de GP van Bahrein. "Ik zag de beelden… Bedankt voor het redden van mijn leven."

Met zichtbare sporen van zijn zware ongeval afgelopen weekend keerde Grosjean vandaag terug op het circuit. Met een ingepakte linkervoet en beide handen in het verband meldde de Formule 1-coureur zich bij de ruimte waar zijn team Haas is ondergebracht.

Bekijk hieronder de beelden van de terugkeer van Grosjean op het circuit:

De F1 liet op Twitter een filmpje zien waarop Grosjean leden van het team begroet. "Een hartverwarmend moment", luidde de begeleidende tekst. Grosjean ontmoette ook twee brandweermannen, circuitarts Ian Roberts en Alan van der Merwe, de bestuurder van de medische wagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grosjean blikt terug: 'Ik heb de dood in de ogen gekeken'

De 34-jarige Fransman was zondag met zijn bolide zwaar gecrasht waarbij de auto in tweeën brak en in brand vloog. Grosjean ontsnapte uit de vlammenzee en hield alleen brandwonden over aan het ongeval. Gisteren mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Extra maatregelen

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, die komende zondag in Bahrein op hetzelfde circuit wordt verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gecrashte Grosjean wil starten in laatste grand prix

Op de plek waar Grosjean crashte, de derde bocht, worden twee rijen banden aangebracht. In de negende bocht wordt de bandenstapel verlengd en worden de stoepranden verwijderd.

Tijdens de GP van Sakhir wordt een kleiner deel van het circuit gebruikt dan gewoonlijk. De race bevat slechts elf bochten, in plaats van de vijftien bochten die tijdens de GP van Bahrein werden verreden.

Bekijk ook: Grosjean is aan de dood ontsnapt

In een nieuwe aflevering van Slipstream blikken Kees van de Grint en Allard Kalff terug op de Grand Prix van Bahrein, waar Romain Grosjean de dood een halve minuut in de ogen keek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van